Βιβλίο και παιδί στο Θέατρο!

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά παρουσιάζοντας δυο παιδικά θεατρικά έργα των Εκδόσεων Σοκόλη

Με αφορμή την καινούργια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Σοκόλη «Παιδικό Θέατρο», το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά, στις 17 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο, και ώρα 12 το μεσημέρι, προσκαλώντας τα να λάβουν μέρος σε ένα ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) η εκδήλωση πραγματοποιείται με την σύμπραξη των δύο φορέων έχοντας ως κοινό σκοπό την γνωριμία των παιδιών με το βιβλίο και κατ επέκταση με το θέατρο. 

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στη μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος, θα ντυθούν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα υποδυθούν σαιξπηρικούς και άλλους ήρωες.

Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει την παρουσίαση των θεατρικών βιβλίων, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» -Τα παιδιά συναντούν τον Σαίξπηρ- της πολύπειρης Χρύσας Σπηλιώτη και «Το κορίτσι που επιμένει» - Ζωντανεύοντας τους μύθους- του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε μουσική Διονύση Μπάστα. 

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα: «Η συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη μιλάει στα παιδιά για το βιβλίο. Μαζί με τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Αυγουστίνο Ρεμούνδο εστιάζουν της συζήτηση στον Σαίξπηρ. Στη συνέχεια οι μικροί θεατές καλούνται εναλλάξ από τη νηπιαγωγό-μουσικοπαιδαγωγό Αλίκη Τουρναβίτη να ανέβουν στη σκηνή, να μεταμφιεστούν και να αυτοσχεδιάσουν. Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η Χρύσα Σπηλιώτη σαν αφηγητές παροτρύνουν τα παιδιά να ζωντανέψουν τα Ξωτικά και τις Νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους. Το θεατρικό δρώμενο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων που υποδύονται τους μάστορες στο κωμικό φινάλε του έργου. Η θεατροποίηση του έργου γίνεται με μουσική επιμέλεια και ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Τουρναβίτη, διευθυντή των Ωδείων Πεντέλης και Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως.»

«Ο συγγραφέας Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο συνθέτης Διονύσης Μπάστας θα μιλήσουν στα παιδιά για το έργο και τον μύθο της Ευρυδίκης και του Ορφέα. Τη σκηνή του έργου θα ζωντανέψουν ηθοποιοί με συνοδεία την ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών από τον συνθέτη Διονύση Μπάστα και τους ηθοποιούς Μαρία Δελετζέ, Θοδωρή Ζωγόπουλου, Πάολα Καλλιγά και Μάριο Κρητικόπουλο. Στο τέλος θα υπάρξει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα την ελληνική μυθολογία και τους αρχαίους ήρωες.»

Info
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Τηλ: 210 3418550
www.mcf.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr