Ένα ταξίδι στη λαϊκή νησιωτική μας παράδοση

Ένα ταξίδι στη λαϊκή νησιωτική μας παράδοση

Αιγαίου Μέθεξις. Ένα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο έρχεται από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουνίου στο πανέμορφο νησί της Άνδρου. Ένα σεμινάριο με στόχο τη γνωριμία μας με τον λαϊκό πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αιγαίου, καθώς και τη μέθεξη στα αυθεντικά Κυκλαδίτικα πανηγύρια

Ένα ταξίδι στη λαϊκή νησιωτική μας παράδοση
Με έδρα το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» μας καλεί φέτος το καλοκαίρι σ’ ένα ταξίδι στη λαϊκή νησιωτική μας παράδοση γεμάτο χορό, μουσική και αυθεντική διασκέδαση. 

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμο πληροφοριακό υλικό για τη λαϊκή παράδοση του Αιγαίου μέσα από ομιλίες και δράσεις, ενώ θα συμμετέχουν επίσης σε αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα. Παράλληλα στον ελεύθερο τους χρόνο θα μπορέσουν να ξεναγηθούν στο υπέροχο νησί της Άνδρου, που σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου, η ωραιοτέρα όλων του κόσμου».

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεμιναρίου έχει ο μουσικός Νίκος Οικονομίδης, ο δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής μας παράδοσης. Την επιστημονική εποπτεία του «Αιγαίου Μέθεξις» έχει η Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας.

Κλείσιμο
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο ξεχωριστό αυτό βιωματικό σεμινάριο μέχρι τις 15 Απριλίου μέσα από τον ιστότοπο www.aegeanmethexis.gr
, αφού πρώτα διαβάσετε τους όρους συμμετοχής.



Το σεμινάριο «Αιγαίου Μέθεξις» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Άνδρου.

Από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουνίου το ταξίδι στην αιγαιοπελαγίτικη παράδοση ξεκινά από την Άνδρο. Ζήσε την εμπειρία!

Το κόστος συμμετοχής έχει προσδιορισθεί στα 210 ευρώ για το πλήρες πακέτο. Σε αυτό περιλαμβάνονται ακτοπλοϊκά από και προς Ραφήνα, δύο διανυκτερεύσεις σε μονόκλινο δωμάτιο, αναμνηστικό υλικό προγράμματος, συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα). 

Βεβαίως , υπάρχουν και άλλες τρείς επιλογές για τους ενδιαφερόμενους. Το πακέτο των 180 ευρώ (περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά από και προς Ραφήνα, δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα), το πακέτο των 110 ευρώ ( περιλαμβάνει συμμετοχή στο σύνολο των σεμιναρίων, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα) και το πακέτο των 45 ευρώ (περιλαμβάνει συμμετοχή σε μεμονωμένο σεμινάριο, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης