Το νέο κεφάλαιο για την οικία Καραγιάννη

Το νέο κεφάλαιο για την οικία Καραγιάννη

Ο δήμος Αθηναίων με την SocialInnov και την Microsoft φτιάχνει στο σπίτι- ιστορικό μνημείο ένα κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων 

Το νέο κεφάλαιο για την οικία Καραγιάννη
Το ιστορικό κτήριο της οικίας της Λέλας Καραγιάννη με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί μια νέα δραστηριότητα που απευθύνεται στις νεώτερες ηλικίες των Αθηναίων και θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Μάλιστα, σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Start Project που υλοποιείται από τον SocialInnov με την υποστήριξη της Microsoft. 

Στη σελίδα 585 του ευαγγελίου της αθηναϊκής αστικής γεωγραφίας - το βιβλίο «Αθήνα -Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία» των Θανάση Γιοχάλα και , Τόνιας Καφετζάκη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2012- διαβάζω για την οικία Λ. Καραγιάννη που βρίσκεται στην Κυψέλη, στην Οδό Καραγιάννη 1. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια «μεσοπολεμική (1923) διώροφη μεσοαστική οικία – αποτελούσε την κατοικία της Λέλας Καραγιάννη (1898 – 1944) και εστία αντίστασης στην Κατοχή. Κηρύχθηκε διατηρητέα το 1995 και το 1997 αγοράσθηκε από τον Δήμο της Αθήνας , χαρακτηρίστηκε ιστορικό μνημείο και δίπλα στην είσοδο τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα. Η Λέλα Καραγιάννη στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δημιούργησε την οργάνωση «Μπουμπουλίνα». Το 1944 συνελήφθη και βασανίστηκε στην οδό Μέρλιν (όπου τα κρατητήρια των ΕΣ ΕΣ). Εκτελέσθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, στο Χαϊδάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης