PROTOTHEMA

City Stories

Ένα προσωπικό στοίχημα που έχει κερδηθεί!

Ένα προσωπικό στοίχημα που έχει κερδηθεί!

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ πήρε πάνω του ένα κανάλι για ελληνικά ντοκιμαντέρ – το Cosmote History ένα κανάλι που βρήκε ανταπόκριση στο κοινό των συνδρομητών και το υποδέχεται το 2018 με πάνω από 40 νέες πρωτότυπες παραγωγές ντοκιμαντέρ το 2018 & με την αναβάθμιση του σε HD

Πριν 2 χρόνια ήταν ο άνθρωπος που πήρε πάνω του ένα ολωσδιόλου δικό του, προσωπικό στοίχημα. Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, ο Μιχάλης Τσαμάζ με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλάμβανε προχώρησε στην δημιουργία ενός ιδιαίτερου καναλιού, ενός καναλιού για ελληνικά ντοκιμαντέρ. Το κανάλι δεν ήταν άλλο από το Cosmote History. Το τελευταίο υποδέχεται το 2018 με πάνω από 40 νέες πρωτότυπες παραγωγές ντοκιμαντέρ το 2018 & με την αναβάθμιση του σε HD. Το στοίχημα – που είχε σχέση ευθέως με ένα όραμα- όπως όλα δείχνουν φαίνεται να κερδίζεται. 
Η συνολική επένδυση της Cosmote TV των 250 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί πλέον να αισθάνεται ότι ισορροπεί (τουλάχιστον δεν μπαίνει μέσα) και το «μικρό παιδί» (που ήδη πρόλαβε να επενδύσει στην ελληνική παραγωγή 8-10 εκατομμύρια ευρώ) στέκεται στα πόδια του και σηκώνει το βλέμμα πιο ψηλά… Αλλά, το όραμα, όραμα! «Να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι», λέει ο Μιχάλης Τσαμάζ. «Να αφήσουμε το αποτύπωμα μας. Να έχουν να μας θυμούνται». Και θα τους θυμούνται οι κατά πολύ νεώτεροι -οι μαθητές των σχολείων- που θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον πλούτο που αρχίζει να συσσωρεύει το Cosmote History. Μια πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας από έναν πάροχο που πασχίζει μέσα από τις επιλογές του να είναι συνεπής με τους επιχειρηματικούς στόχους του. 

Με τούτα και με εκείνα, το Cosmote History, το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ έσβησε 2 κεράκια, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα, το κανάλι που φτιάχτηκε με στόχο να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας έχει ήδη αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της Cosmote TV.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το κανάλι στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σε ειδική εκδήλωση για τα 2 χρόνια.Αλλά, ας περάσουμε στην επικράτεια των δεδομένων και των αριθμών. Στα δύο αυτά χρόνια, το κανάλι Cosmote History έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά. 

Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας. 

Το 2018, στο κανάλι θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές, ενώ αύριο (14 Φεβρουαρίου), το κανάλι θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια.

«Το κανάλι έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο δημιουργίας του και πλέον περνά στην φάση της ενηλικίωσης. Από φέτος, το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά, διατηρώντας πάντα τον ελληνικό προσανατολισμό του», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ. Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή Cosmote TV. 

Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.Συνολικά, το 2018 το Cosmote History HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.Επίσης, το Cosmote History θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία