Tα σαπούνια της …Βροχής!

Η πρωτοτυπία αλλά και η καινοτομία στα προϊόντα της εταιρείας «Βροχή» - η ιδρυτική ομάδα της αποτελείται από δύο γυναίκες, την της Ελίνα Λιόσιου και την Γιώτα Κυριακοπούλου- είναι η χρήση του …βρόχινου νερού για την παρασκευή των χειροποίητων σαπουνιών

Τι πιο απλό και ταυτόχρονα ευφάνταστο –η φίρμα μιας εταιρείας ή αν προτιμάτε, στο brand της να είναι και το βασικό συστατικό των υλικών παραγωγής της. Με άλλα λόγια, μια φίρμα με άμεση δήλωση ταυτότητας που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις. 

Ο λόγος για την Βροχή, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα χειροποίητα σαπούνια. Η ψυχή, η καρδιά αλλά και τα χέρια της εταιρείας που βρίσκεται ψηλά στο Όρος Βερτίσκος είναι η Ελίνα Λιόσιου και η Γιώτα Κυριακοπούλου. 

Η Ελίνα Λιόσιου σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Greenwich του Λονδίνου όπου και έζησε έξι χρόνια πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και εγκατασταθεί στο χωριό Όσσα - την φημισμένη για τα κόκκινα και τραγανά κεράσια της, έναν από τους παλαιότερους και ιστορικότερους οικισμούς της περιοχής Λαγκαδά, χτισμένη στις βελανιδοσκέπαστες πλαγιές του όρους Βερτίσκος και σε υψόμετρο 650 μ. 

Η Γιώτα Κυριακοπούλου σπούδασε Ψηφιακό Μοντάζ στην Αθήνα και εργάστηκε στην ΕΡΤ και σε ιδιωτική εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών και έχοντας αφήσει την εκκεντρικότητα της Αθήνας και του Βερολίνου –πριν κατοικήσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν για αρκετά χρόνια μόνιμος κάτοικος του ορεινού χωριού Βερτίσκος (ψηλότερα από την Όσσα). 



Με κοινά βιώματα και τον θαυμασμό για τη φύση -με διαφορετικό ρόλο η κάθε μια, ξεκίνησαν το εγχείρημα της παρασκευής σαπουνιών με τις απολύτως φυσικές διαδικασίες. 

Μέσα στο κατάφυτο δάσος του χωριού, η Ελίνα -λάτρης των φυσικών καλλυντικών, άρχισε να ερευνά οξέα και βάσεις για τη δημιουργία αλάτων συνθέτοντας την συνταγή των σαπουνιών ενώ ταυτόχρονα η Γιώτα μέσα στην πλούσια βλάστηση της οξυάς στο χωριό, ξεκίνησε να «μαγειρεύει» την ιδέα. Η τελευταία ένθερμη θαυμάστρια της καλλιτεχνίας εμπνεύστηκε και πλάθει τις συνθέσεις της , σε μπάρες των 50 & 100 γραμμαρίων. 

Για να εστιάσουμε όμως στην ονομασία και στα συστατικά των σαπουνιών. 

Όπως μας αναφέρει η Ελίνα: «Τα σαπούνια Βροχή οφείλουν το όνομά τους στο οτι για την παρασκευή τους χρησιμοποιούμε βρόχινο νερό, είναι δώρο της φύσης, νερό της βροχής. Για λόγους οικολογίας διότι το νερό είναι "στοιχείο & στοιχειό" αλλά και για καλλυντικούς λόγους καθώς το σαπούνι για να δημιουργηθεί χρειάζεται απεσταγμένο νερό και το φυσικό απεσταγμένο νερό είναι το βρόχινο ή και του χιονιού». 

Οι δύο γυναίκες της Βροχής απαντούν σε όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν το κάτι παραπάνω: «Η Βροχή παρασκευάζει τα σαπούνια της με ψυχρή μέθοδο για να διατηρούνται τα πολύτιμα συστατικά τους, όπως τα αιθέρια έλαια, απ’ τα οποία αποκτούν όχι μόνο το άρωμα τους αλλά και πολλές απ’ τις θεραπευτικές τους ιδιότητες». 



Σήμερα, η προϊοντική τους γκάμα περιλαμβάνει 10 διαφορετικούς κωδικούς σαπουνιών για κάθε περίσταση -σαπούνι ενεργού άνθρακα, απολέπισης, ξυρίσματος, κυτταρίτιδας, ώριμων επιδερμίδων, πανάδων, μαλλιών, μελιού και γάλακτος, παιδικό-βρεφικό, με πλήρη απουσία χημικών και συντηρητικών ουσιών και με αποκλειστική χρήση αιθέριων ελαίων πάντα με βρόχινο νερό. 

Ξεχωριστή θέση στην σειρά έχει το σαπούνι με βασικά συστατικά του -φύλλα χρυσού 22k και μετάξι, ένα προϊόν ελεγχόμενης παραγωγής. 

Η παρουσία των προϊόντων στην αγορά ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια και βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια καταστημάτων με βιολογικά, φυσικά και φυτικά προϊόντα και delicatessen.         

Με σταθερά βήματα η επιχείρηση σκοπεύει να διευρύνει τις συνεργασίες τις και να εδραιωθεί στην Ελληνική αγορά και εκτός συνόρων προσδοκώντας στο μέλλον τον εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας με επιπλέον φυσικά καλλυντικά προϊόντα.

Info
facebook.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr