Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια…

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια…

Στην οδό οδός Ν. Φραγκούλη 38 βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Αργουδέλης -με τον χειροποίητο χαλβά από το δικό τους ταχίνι- που η ιστορία της πάει πίσω παραπάνω από 4 γενιές

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια…
Πλησιάζει ο καιρός που ο χαλβάς και μαζί του, το κύριο συστατικό του, το ταχίνι θα βρεθούν στο προσκήνιο και θα έχουν με τον δικό τους τρόπο την τιμητική τους. Η Καθαρά Δευτέρα για να έχετε και την αίσθηση του χρόνου φέτος πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου.

Ένας από πλέον παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς που έχουν σφραγίσει με την παρουσία τους την αγορά της Σαρακοστής είναι και η εταιρεία Αργουδέλης. Μάλιστα, η εταιρεία που έχει την παραγωγική της μονάδα στα Καμίνια του Πειραιά (οδός Ν. Φραγκούλη 38) διατηρεί ανέπαφο τον οικογενειακό της χαρακτήρα περνώντας από γενιά σε γενιά. Σήμερα, στο πηδάλιο της βρίσκονται δύο ξαδέρφια – εκπρόσωποι της 4ης γενιάς. Η Ροζίνα Σταθοπούλου και ο Βασίλης Ράλλης.

Κλείσιμο


Οι δύο τους συνεχίζουν την παράδοση αλλά δεν διστάζουν να βάλουν τις δικές τους πινελιές ανανέωσης και εκσυγχρονισμού προκειμένου τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις σημερινές διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές. Για παράδειγμα, για τους λάτρεις των προϊόντων ολικής, φτιάχτηκε χαλβάς από ταχίνι Ολικής αλέσεως, με ευχάριστη κι ελαφρά πιο "πικάντικη" γεύση ή το χειροποίητο γλύκισμα «Άριστον» που φτιάχνεται με ταχίνι και με γλυκαντική ουσία από το φυτό Στέβια καθώς επίσης και μια νέα σειρά που «ακούει» στο όνομα ΤΑΧΙΝΙ Twist. Η σειρά περιλαμβάνει αλείμματα που συνδυάζουν το ταχίνι με πάστες ξηρών καρπών και μέλι όπως για παράδειγμα το Ταχίνι Twist με φουντούκι, μέλι και μαστίχα Χίου. Από την ευρεία γκάμα των προϊόντων κρατώ τον χαλβά με τον ελληνικό καφέ αλλά και την σειρά Premium Γραμμή με τον χαλβά σε vintage κουτί λευκοσιδήρου 500 γραμμαρίων.



Και όλα αυτά σε μια παραγωγική μονάδα που επιμένει οικογενειακά σε μια γειτονιά του Πειραιά, στα Καμίνια. Πάντως, η εταιρεία Αργουδέλης είναι απο τους λίγους παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς που παράγουν χειροποίητο χαλβά απο το δικό τους ταχίνι, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την εξαιρετική του γεύση.

Στο site της εταιρείας διαβάζουμε: «Μια οικογενειακή ιστορία που κρατάει πάνω απο 4 γενιές, μεταφέρει μεράκι από Σμύρνη και περιπλανιέται στο Αιγαίο χτίζοντας την τεχνογνωσία της με διαδοχικούς σταθμούς τη Μυτιλήνη, τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο, για να καταλήξει να ιδρύσει το πρώτο της εργοστάσιο στον Πειραιά το 1919.



Σήμερα, με σεβασμό και αγάπη στο προϊόν μας, παράγουμε ταχίνι, χαλβά, λουκούμι και παραδοσιακά γλυκά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τότε!

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την παράδοση του πιο παλιού ονόματος στον Πειραιά, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των προϊόντων μας συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και εφαρμόζοντας πιστοποιημένες διαδικασίες και πρακτικές υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων κατά το σύστημα ISO 22000».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης