Μαμάδες εν δράσει

Μαμάδες εν δράσει

Η ομάδα του mamakita.gr που επενδύει στην βιωμένη εμπειρία των ταξιδιών για γονείς μαζί με τα παιδιά της θα βρεθεί στο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για να λάβει υπηρεσίες mentoring & coaching για να αναπτύξει τα σχέδια και να προωθήσει τις δραστηριότητες της

Μαμάδες εν δράσει
Με την Ελένη Φωτίου – ιδρυτής του mamakita.gr
– γνωριζόμαστε από χρόνια. Έχουμε δουλέψει και μαζί παλαιότερα σε εξειδικευμένες περιοδικές εκδόσεις. Τον τελευταίο καιρό σμίξαμε και πάλι. Μου είπε την ιδέα της και την ενθάρρυνα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου δίνοντας της κιόλας την ευκαιρία να δημοσιεύει τα …ταξίδια της στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας, τις καλοκαιρινές βόλτες και εξορμήσεις με τις 3 κόρες της στα βουνά και τις παραλίες της χώρα μας.

Κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν από το αμιγώς δημοσιογραφικό και πέρασαν στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και δη εκείνης που συνδέεται άρρηκτα με την βιομηχανία της εμπειρίας.

Κλείσιμο
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Είναι βέβαιο πως σε όλους αρέσουν τα ταξίδια… Αλλά όταν γίνονται γονείς; Δύσκολη υπόθεση…

Η ομάδα του
mamakita.gr συμμετείχε στο 3ημερο Match and Develop a Start-up του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζαςς και του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μία πρόταση που διευκολύνει τους γονείς να «ζήσουν» το ταξίδι μαζί με τα παιδιά τους, την οποία αγκάλιασε το «εκκολαπτήριο» νεοφυών επιχειρήσεων ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Το mamakita.gr είναι ένα ταξιδολόγιο που δημιουργήθηκε από την Ελένη Φωτίου, διεθνολόγο και δημοσιογράφο: «Όταν έγινα μαμά, προσπάθησα να μη χάσω όλα αυτά που μου έδινε πάντα το ταξίδι. Εξάλλου, με αυτό το κριτήριο διάλεξα τις σπουδές μου! Συνέχισα να ταξιδεύω με τα παιδιά μου, σημειώνοντας τα καλά και τα κακά που έβρισκα στο δρόμο μου. Έτσι άρχισα να απαντώ σε ερωτήσεις δίνοντας συμβουλές ταξιδιού σε Έλληνες και ξένους φίλους. Και μια μέρα είπα: και δεν τα μαζεύω όλα σε ένα blog; Γονείς που δεν ήξερα προσωπικά, άρχισαν να μου στέλνουν αντίστοιχες ερωτήσεις, αλλά επειδή δεν ήξερα τι τους αρέσει, μπήκαμε σε πολλές συζητήσεις για να τους βοηθήσω». 

Το mamakita.gr περιλαμβάνει ιδέες και πρακτικές λύσεις, νέους προορισμούς, φιλικά σε οικογένειες καταλύματα και δραστηριότητες σε οικογένειες. «Έχουμε φτιάξει μια κοινότητα από γονείς που αγαπούσαν πάντοτε το ταξίδι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και με τα παιδιά τους». 

Σήμερα, το mamakita.gr αποτελείται από 3 μαμάδες, με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο. Εκτός από την Ελένη, στην ομάδα συμμετέχουν η Ιφιγένεια Λαναρά, οικονομολόγος, με μεγάλη εμπειρία ως project manager σε έργα με τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και η Εύη Κατσιγιάννη, παιδαγωγός και νομικός. 

«Η νέα μας πρόταση περιλαμβάνει μια σειρά υπηρεσιών που θα δώσουν σε οικογένειες από την Ελλάδα, αλλά κυρίως το εξωτερικό τη δυνατότητα να ζήσουν μια αυθεντική και «δοκιμασμένη» ταξιδιωτική εμπειρία, «στα μέτρα τους» και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία των τουριστικών υπηρεσιών, τοποθετώντας τους στο Χάρτη των family friendly προορισμών», αναφέρει η Ιφιγένεια. «Ο ποιοτικός χρόνος και η διάδραση των γονιών με τα παιδιά τους αποτελούν αναγκαιότητα στις μέρες μας. Το ταξίδι παρέχει το ιδανικό πλαίσιο για την ισχυροποίηση των οικογενειακών δεσμών, καθώς είναι μια ευκαιρία ουσιαστικής συνεύρεσης της οικογένειας και επικοινωνίας σε ταχύτητες χαμηλότερες των ρυθμών της καθημερινής μας ζωής», υποστηρίζει η Εύη.

Όπως και να’ χει, δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι ο κάθε γονιός έχει μόνο 36 ευκαιρίες να δημιουργήσει αναμνήσεις οικογενειακού ταξιδιού στο παιδί του (2 ταξίδια το χρόνο κι αν το παιδί «γουστάρει» να ακολουθήσει τους γονείς του μέχρι τα 18). Τις άκουσα να υποστηρίζουν με πάθος ότι θέλουν πολύ να κάνουν κάτι για να μην αφήσουν καμία να πάει χαμένη. Θα είμαστε κοντά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης