Από τον «επιταχυντή» στο fund

Από τον «επιταχυντή» στο fund

Η διαδρομή της Αλεξάνδρας Χολή που ίδρυσε το 2012 την πρότυπη κοινωνική εταιρεία Metavallon για την στήριξη και την προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης

Από τον «επιταχυντή» στο fund
Η Αλεξάνδρα Χολή το 2012 έβαλε μπροστά να φτιάξει έναν ιδιαίτερο για την εποχή και τα δεδομένα της οργανισμό – έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό (για την ακρίβεια , μια πρότυπη κοινωνική επιχείρηση) για να εκπαιδεύσει και να στηρίξει με πολλαπλούς τρόπους νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες. 

Η εταιρεία αυτή ονομάστηκε Metavallon (Μεταβάλλον) -δηλαδή μια μονάδα που από την φύση της λειτουργεί υπέρ της μεταβολής, ένας όρος συνώνυμος στην περίπτωση μας της εξέλιξης και της προώθησης των πραγμάτων προς το καλύτερο. 

Άλλωστε, ευθύς εξαρχής η ιδρύτρια είχε θέσει ως βασική αποστολή της πρότυπης κοινωνικής εταιρείας να είναι η ενδυνάμωση και η επιτάχυνση σε νέες επιχειρήσεις «ταχείας ανάπτυξης» (startups) στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2012, η Metavallon έχει ενδυναμώσει και στηρίξει με τα προγράμματα της πάνω από 320 επιχειρηματίες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. 

Κλείσιμο
Πιο συγκεριμένα, 6 χρόνια στην Ελλάδα και 2 χρόνια σε όλη την Ευρώπη με το FIWARE Accelerate η Metavallon στήριξε τον νέο γαλαξία των startups και βοήθησε με πολύ πρακτικό τρόπο πάνω από 320 ιδρυτές εταιρειών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία). 

Όπλο της εταιρείας πέραν όλων των άλλων το The Accelerator, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και επένδυσης για επιλεγμένες startups που επιθυμούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά στις παγκόσμιες αγορές. 



Η Αλεξάνδρα Χολή η ιδρύτρια της Metavallon εδώ και χρόνια με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες της ειδικεύεται στην καινοτομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μικρομεσαίες εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στη Νικαράγουα και στην Ινδία. Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός με Master από το University College London (UK) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο Νew York Stern School of Business (US).

Αλλά, μετά την διαδρομή της Metavallon και τα βιογραφικά στοιχεία της ιδρύτριας της ας μιλήσουμε για το σήμερα. Και το σήμερα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Αλεξάνδρα Χολή είναι μια από τους 4 Partners του Metavallon.vc . Πρόκειται για ένα από τα 6 νέα funds του Equifund στα οποία βασικός επενδυτής (σχεδόν το 90 %) είναι το EIF.  

Πιο συγκεκριμένα, το Metavallon συγκέντρωσε 32 εκατ. ευρώ στη διαχείριση του στοχεύοντας «σε επενδύσεις σταδιου seed και pre-seed (Equifund Innovation Window) σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του fintech, της ενέργειας και του cybersecurity και εργάζονται με εκθετικές τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, blockchain και ρομποτική», όπως διαβάζω σε σημείωμα του Open Coffee.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης