‘Ενα «καταφύγιο» δημιουργίας στο κέντρο της Αθήνας

‘Ενα «καταφύγιο» δημιουργίας στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στη Στοά Atrium, βρίσκεται ο πολυχώρος για παιδιά Hello Kids. Είναι κατάστημα ειδών χειροτεχνίας, ποιοτικών παιχνιδιών, έξυπνων δώρων, αλλά πάνω από όλα, ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά

‘Ενα «καταφύγιο» δημιουργίας στο κέντρο της Αθήνας
Πού να βρει κανείς υλικά χειροτεχνίας για παιδιά; Δώρα για δημιουργικό παιχνίδι και κατασκευές; Υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας ένας χώρος που τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, ενώ εσείς κάνετε τα απαραίτητα ψώνια; 

Από πού μπορείτε να πάρετε ιδέες για χειροτεχνίες στο σπίτι; 

Στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στη Στοά Atrium, βρίσκεται ο πολυχώρος για παιδιά Hello Kids. Είναι κατάστημα ειδών χειροτεχνίας, ποιοτικών παιχνιδιών, έξυπνων δώρων, αλλά πάνω από όλα, ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Ανακαλύψτε το! Η Ειρήνη Μπιλάλη, υπεύθυνη του Hello Kids μας μιλάει για την ιδέα και τις δράσεις του.


Κλείσιμο

Οι προσεχείς δράσεις

20/1: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ SANTORO
Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο φτιάχνοντας τρισδιάστατο ημερολόγιο με τις αγαπημένες φιγούρες Gorjuss σε υπέροχα χαρτόνια με χρώματα και σχέδια με την τεχνική του scrapbooking. Σε αυτό το εργαστήριο μαθαίνουμε να συνθέτουμε χρώματα και σχήματα.

27/1: ΜΑΞΙΛΑΡΙ-ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΣΟΧΑ
Ένα εργαστήρι φοβερό και τρομερό όπου οι ήρωες θα έχουν 3 μάτια, 5 πόδια και ένα μεγάλο αυτί. Ποιος μπορεί να το αντέξει; Δημιουργούμε τερατάκια - μαξιλάρια τόσο μαλακά και απαλά που δεν θα θέλουμε να τα αποχωριστούμε με τίποτα. Σε αυτό το εργαστήριο μαθαίνουμε να κόβουμε, να ράβουμε και να συνθέτουμε αστείες μορφές.

3/2: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Φτιάχνουμε τρισδιάστατα αποκριάτικα αξεσουάρ, στέμματα σκήπτρα και παπούτσια ξωτικού με διάφορα υφάσματα και χρωματιστές γάζες, με την τεχνική που τα σκληραίνει.

10/2: ΞΥΛΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ
Διακοσμούμε ξύλινες μάσκες με χρώματα, χαρτιά decoupage, στρας και χρυσόσκονη οι οποίες θα μας συνοδεύσουν φέτος τις Απόκριες στα πάρτυ μας.

17/2: ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ
Κατασκευάζουμε έναν υπέροχο χρωματιστό χαρταετό που θα φτάσει ψηλά στον ουρανό!
Πηχάκια, σπάγκοι, ζύγια και χρωματιστά χαρτιά θα συνθέσουν τον χαρταετό μας και θα είναι η χαρά μικρών και μεγάλων την Καθαρά Δευτέρα.

24/2: ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΣΠΙΤΙΟΥ
Γινόμαστε μικροί αρχιτέκτονες! 
Κατασκευάζουμε ένα σπίτι με 4 δωμάτια! Ζωγραφίζουμε τα έπιπλα, τους τοίχους, τα χαλιά και τα πλακάκια. Μαθαίνουμε να μετράμε και να σχεδιάζουμε με χάρακα. Μια μικρή εισαγωγή στο γραμμικό σχέδιο διαμορφωμένο στις παιδικές δεξιότητες.

3/3: ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΞΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟ FELT
Φτιάχνουμε φωτιστικά σπιτάκια ξωτικού με ηλεκτρονικό ρεσώ από felt. Γνωρίζουμε ένα υπέροχο υλικό που θα μας ταξιδέψει στην ξωτικοχώρα και θα μας μαγέψει.

10/3: ΡΟΛΟΙ ΤΟΙΧΟΥ
Τικ, τακ, τικ, τακ! Δημιουργούμε ένα ρολόι τοίχου (με μηχανισμό) με πολλές τεχνικές. Θα ζωγραφίσουμε, θα κολλήσουμε, θα κόψουμε, θα ράψουμε, θα σφηνώσουμε και θα τσαλακώσουμε.

17/3: ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Φτιάχνουμε πασχαλινά μπισκοτάκια, τα ψήνουμε και στη συνέχεια τα διακοσμούμε με χρωματιστή ζαχαρόπαστα και πολλά ζαχαρωτά!

31/3: ΛΑΜΠΑΔΕΣ
Πειραματιζόμαστε με την τεχνική decoupage πάνω στο κερί και διακοσμούμε την λαμπάδα μας με ξύλινα στολίδια και απίθανες χρωματιστές κορδέλες!

Τα εργαστήρια για παιδιά πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της διακοσμήτριας Νίκης Παυλάκη κάθε Σάββατο από τις 12:00-1:30 μ.μ και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 210-6828809. 

Η συμμετοχή (συμπεριλαμβανομένων των υλικών) κοστίζει 8 ευρώ και στις 4 συμμετοχές, κερδίζετε μία δώρο. Ένας από τους «συνταξιδιώτες» του www.mamakita.gr θα κερδίσει μετά από κλήρωση (Δευτέρα 22.1.2018) μία δωρεάν συμμετοχή σε ένα από τα δημιουργικά εργαστήρια του Hello Kids της επιλογής του. Αν δεν είστε ήδη «συνταξιδιώτης», ταξιδέψτε μαζί μας καταχωρώντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στην ιστοσελίδα www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, www.hellokids.gr και στη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης