Πρώτη φορά θέατρο… στο Φούρνο

Πρώτη φορά θέατρο… στο Φούρνο

Κάπου εκεί ψηλά στη Μαυρομιχάλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων, ήταν κάποτε ένας οικογενειακός φούρνος, ο φούρνος Σαντοριναίου. Σήμερα έχει μετατραπεί σε θέατρο και μάλιστα πολύ δραστήριο, ειδικά στις παιδικές παραστάσεις

Πρώτη φορά θέατρο… στο Φούρνο
Κάπου εκεί ψηλά στη Μαυρομιχάλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων, ήταν κάποτε ένας οικογενειακός φούρνος, ο φούρνος Σαντοριναίου. Σήμερα έχει μετατραπεί σε θέατρο και μάλιστα πολύ δραστήριο, ειδικά στις παιδικές παραστάσεις. Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος «ανεβάζει» κάθε χρόνο τρεις παραστάσεις για παιδιά προσχολικής και πρωτο-σχολικής ηλικίας, λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις παραμέτρους για να είναι πραγματικά φιλικές σε τόσο μικρά παιδιά και ιδανικές για μια πρώτη επαφή του παιδιού με το μαγικό κόσμο του θεάτρου.  

Η Ευγενία Μαραγκού και η Ματίνα Δημητροπούλου, ηθοποιοί της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, μας μιλούν για το θέατρο που απευθύνεται σε νήπια και τις παραστάσεις του Θεάτρου Φούρνος.

Κλείσιμο


Στη τρέχουσα σεζόν, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος παίζονται «το Αγόρι με τα μπλε μαλλιά» και για 10η χρονιά η παράσταση «Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα», ενώ από την προηγούμενη Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 17:00 παίζεται η νέα παράσταση «Μια ζαχαρένια συνταγή», που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου και τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees (
www.WithRefugees.gr)
 
Συντελεστές:
Διασκευή Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνικά κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας

Ένας από τους «συνταξιδιώτες» του www.mamakita.gr θα κερδίσει μετά από κλήρωση (Πέμπτη 25.1.2018) μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Μια ζαχαρένια συνταγή». Αν δεν είστε ήδη «συνταξιδιώτης», Ταξιδεψτε μαζί μας καταχωρώντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στην ιστοσελίδα www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου www.fournos-culture.gr και τη σελίδα της παιδικής σκηνής στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης