Ο πλους των 2 γυναικών industrial designers

Ο πλους των 2 γυναικών industrial designers

Η Αγγέλικα Νιάρχου και η Γεωργία Οικονομοπούλου συναντήθηκαν στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από τότε είναι μαζί στο δημιουργικό ταξίδι της Ploos Design

Ο πλους των 2 γυναικών industrial designers
Ένα από τα πρώτα σχέδια που έφτιαξαν και έστειλαν στη παραγωγή για να γίνει προϊόν για τις προθήκες και τα ράφια των καταστημάτων ήταν μια κούπα με την βουκαμβίλια σκαρφαλωμένη πάνω από μια πόρτα νησιώτικου σπιτιού. Ήταν το 2013, θυμάται η Γεωργία Οικονομοπούλου και από τότε εκατοντάδες σχέδια πέρασαν από τα χέρια τους και άλλα τόσα έγιναν προϊόντα εμπορίου ενσωματώνοντας μια σύγχρονη προσέγγιση του νέου ελληνικού design με στοιχεία της παράδοσης τούτου του τόπου.  

Η Γεωργία Οικονομοπούλου μας λέει ότι η πορσελάνινη κούπα με την βουκαμβίλια είναι ένα από τα δημοφιλή δημιουργήματα της Ploos Design και έχει βρεθεί σε χιλιάδες χέρια αυτά τα χρόνια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κλείσιμο


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Αγγέλικα Νιάρχου και Γεωργία Οικονομοπούλου είναι μαζί εδώ και χρόνια – συναντήθηκαν στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων είναι ένα από τα τρία τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκεί σπούδασαν, εκεί κόλλησαν, εκεί τέλειωσαν. Και μετά το χαρτί, συνέχισαν. Πίστεψαν ότι δύο μηχανικοί designers θα μπορούσαν να βρουν το χώρο και τη θέση τους στην αγορά και το κατάφεραν. 

Οι δύο νέες γυναίκες δημιουργοί ήταν και παραμένουν οργανικό μέρος ενός μεγάλου νέου κύματος ελληνικού design που εκ του μηδενός συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας καινούργιας αγοράς που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον εισαγόμενο τουρισμό. 



Οι ίδιες διάλεξαν για όνομα της εταιρείας τους, το Ploos με καταγωγή από το αρχαιοελληνικό πλοῦς. Ένα ταξίδι στις ανοιχτές θάλασσες συνδυάζεται με ένα ταξίδι στο ευρύτερο χώρο της νέας επιχειρηματικότητας με οδηγό το design. Σε ένα σημείωμα τους στο διαδίκτυο διαβάζω: «Τα προϊόντα της Ploos Design, έχουν σχεδιαστεί με πάθος και δημιουργική σκέψη. Η έμπνευση αντλείται από μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων και αντικειμένων που θα σας συνοδεύουν με τα ιδιαίτερα μοτίβα τους, με τους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων.

Αυτό που κάνει την Ploos Design ξεχωριστό δημιουργικό γραφείο είναι ο πολύπλευρος χαρακτήρας, η αντίληψη και σύλληψη ιδεών και η φρεσκάδα. Οι απλότητα στις γραμμές σε συνδυασμό με την προσεγμένη επιλογή χρωμάτων συνθέτουν μοναδικές συλλογές προϊόντων που ξεχωρίζουν».

Η εταιρεία Ploos Design ένα creative studio – με το στρατηγείο του στην περιοχή της Κηπούπολης στο Περιστέρι, ιδρύθηκε το 2013 από τις δύο νέες industrial designers που συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τις συλλογές τους για τις προθήκες και τα ράφια αλλά και να δουλεύουν για λογαριασμό πελατών τους παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν το branding, το visual identity & το packaging. 

H δημιουργική δυάδα της Ploos είναι από ιδρυτικά μέλη της Greek Brand New. Η τελευταία δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια συλλογική προσπάθεια 22 ελληνικών εταιριών για την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού design. 



Η προσπάθεια αυτή εκφράζεται κάθε χρόνο με μια μπουτίκ έκθεση που οι επισκέπτες της μπορούν να βρουν ότι πιο φρέσκο υπάρχει στο χώρο του ελληνικού design, απευθυνόμενη σε επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, που επιλέγουν να ξεχωρίσουν μέσω της ποιότητας και αισθητικής των προϊόντων που επιλέγουν.

Φέτος η έκθεση Greek Brand New γίνεται για 4η φορά από τις 12 έως 14 Ιανουαρίου 2018 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36 στον Βοτανικό - με επικεφαλής της ομάδας διοργάνωσης την Αγγέλικα Νιάρχου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης