Μουσείο Μπενάκη: Καμπάνια για συγκέντρωση πόρων

Μουσείο Μπενάκη: Καμπάνια για συγκέντρωση πόρων

Η πρόεδρος Αμαλία Γερουλάνου ζητά τη συνδρομή των πολιτών για να διασωθούν και να προχωρήσει η έρευνα για 5 εθνικούς θησαυρούς, 3 αριστουργήματα και 2 συλλογές

Μουσείο Μπενάκη: Καμπάνια για συγκέντρωση πόρων
Μια καμπάνια συγκέντρωσης πόρων ξεκινά το Μουσείο Μπενάκη προκειμένου να συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνα και η διάσωση εθνικών θησαυρών: Ένα παλίμψηστο χειρόγραφο σε περγαμηνή του 12ου αι. μ.Χ. με παλαιότερη γραφή του 9ου αι. μ.Χ., ένα χρυσοκέντητο κάλυμμα αγίου ποτηρίου του 13ου αι., μια εικόνα με αναπαράσταση της Γέννησης του 15ου αι., 30 μελανόμορφα αγγεία του 6ου αι. π.Χ. και 140 ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία της υστερορωμαϊκής και μεσαιωνικής περιόδου. 

Η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μπενάκη Αμαλία Γερουλάνου σε σχετική επιστολή – πρόσκληση αναφέρει τα εξής: «Εδώ και ογδόντα έξι χρόνια, εσείς, οι υποστηρικτές του Μουσείου Μπενάκη, έχετε συμβάλλει με μοναδικά γενναιόδωρο τρόπο στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και στη συντήρηση και έκθεση των θησαυρών που διαφυλάσσει.

Πέρυσι, με τη δική σας βοήθεια, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία και βιωσιμότητα του νέου Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, το οποίο παραδόθηκε στο κοινό τον Οκτώβριο.

Κλείσιμο
Αυτή τη χρονιά ζητάμε τη συνδρομή σας για να διασώσουμε και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έρευνα για 5 εθνικούς θησαυρούς, 3 αριστουργήματα και 2 συλλογές: Ένα παλίμψηστο χειρόγραφο σε περγαμηνή του 12ου αι. μ.Χ. με παλαιότερη γραφή του 9ου αι. μ.Χ., ένα χρυσοκέντητο κάλυμμα αγίου ποτηρίου του 13ου αι., μια εικόνα με αναπαράσταση της Γέννησης του 15ου αι., 30 μελανόμορφα αγγεία του 6ου αι. π.Χ. και 140 ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία της υστερορωμαϊκής και μεσαιωνικής περιόδου. 

Με τη δική σας συνεισφορά θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη συντήρησή τους, την περαιτέρω επιστημονική τους μελέτη και την έκθεσή τους ανάμεσα στα άλλα αριστουργήματα του Μουσείου Μπενάκη. Θα μπορέσουμε να διασώσουμε και να μοιραστούμε τους θησαυρούς αυτούς». Περισσότερες πληροφορίες στο development@benaki.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης