Το AloFruto των Κρητικών συνεταιριστών!

Το AloFruto των Κρητικών συνεταιριστών!

Έχουν ανεβάσει την καμπάνια τους στην πλατφόρμα της katana προκειμένου να βρουν διέξοδο στη χρηματοδότηση ενός νέου προϊόντος όπως είναι το κατεψυγμένο super smoothie σε διάφορες γεύσεις με συστατικά φραγκόσυκο – αλόη βέρα - αβοκάντο και αρωματικά βότανα

Το AloFruto των Κρητικών συνεταιριστών!
Οι συνεταιριστές από την Κρήτη ανέβασαν την καμπάνια τους στην πλατφόρμα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας katana
με την ελπίδα να συγκεντρώσουν 50 χιλιάδες ευρώ για να προωθήσουν ένα καινούργιο προϊόν. Το τελευταίο «ακούει» στο όνομα AloFruto Smoothies και είναι ένα κατεψυγμένο super smoothie σε διάφορες γεύσεις με συστατικά Φραγκόσυκο – Αλόη Βέρα - Αβοκάντο - Αρωματικά Βότανα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.  

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι συνεταιριστές της Μινωϊκής Γής ( ένας συνεταιρισμός με έδρα το χωριό Χόνδρος – 64 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας σε μια περιοχή που έχεις την άνεση να αγναντεύεις το Λιβυκό Πέλαγος) «πίνοντας ένα AloFruto είναι σαν να έχετε πάει στο χωράφι να κόβετε τα φρούτα, να τα περνάτε στο blender σας και να τα απολαμβάνετε». Προσθέτουν δε και τις σχετικές οδηγίες: «Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε το μπουκάλι από την κατάψυξη και να το αφήσετε στο ψυγείο σας να ξεπαγώσει. Στην συντήρηση μπορείτε να το διατηρήσετε έως 10 ημέρες».

Κλείσιμο
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι ίδιοι οι συνεταιριστές αφηγούνται την μικρή τους ιστορίας: «Την άνοιξη του 2014 ξεκινήσαμε μια μικρή ομάδα με λιγότερα από 10 άτομα με όραμα να κάνουμε μία ομάδα παραγωγών που θα καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα και που θα μεταποιεί αυτά που παράγουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στον καταναλωτή αυτό ακριβώς που εμείς οι ίδιοι βάζουμε στο τραπέζι μας. Έτσι δημιουργήσαμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μινωική Γη. Πρόκειται για ένα αγροτικό συνεταιρισμό με παγκρήτια εμβέλεια που τώρα αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Οι βασικές μας καλλιέργειες είναι το Φραγκόσυκο, ή Αλόη Βέρα και τα Αρωματικά Φυτά. 



Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις ευεργετικές ιδιότητες του φραγκόσυκου και της αλόης, μέσα από τη δημιουργία προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία.

O συνεταιρισμός μας εκτός από την διάθεση νωπού Φραγκόσυκου παράγει διάφορα προϊόντα όπως μαρμελάδες και σάλτσες με βάση το φραγκόσυκο και την αλόη, παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκο καθώς επίσης και ένα εξαιρετικό αλκοολούχο ποτό από απόσταγμα φραγκόσυκου, την OPUNTIA SPIRIT. Όσο περισσότερο όμως μαθαίναμε για τα οφέλη του φραγκόσυκου και της αλόης, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στους ανθρώπους κάτι που θα μπορούσε να συνδυάσει όλα αυτά τα οφέλη μαζί με ωραία γεύση! 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε στην ομάδα μας η ανάγκη να δημιουργήσει τα smoothies AloFruto».  

Οι ίδιοι αναφέρουν ως μια από τις σημαντικές ήταν η χρηματοδότηση. Η αφήγηση τους συνεχίζεται: «Τότε ήταν που μάθαμε για το KATANA, ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να προωθήσει προϊόντα μέσα από καινοτόμες και έξυπνες ιδέες. Θεωρήσαμε ότι ήταν μία ευκαιρία για μας να δοκιμάσουμε αν η ιδέα μας είχε απήχηση όχι μόνο σε τοπικό-εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2017 αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό.

Ξεκινήσαμε αμέσως την προετοιμασία για να στείλουμε κι εμείς την ιδέα μας, το AloFruto. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε την ομάδα του ΚΑΤΑΝΑ να πιστέψει στο προϊόν μας όπως το πιστεύουμε κι εμείς. Και το καταφέραμε, αφού μετά την πρώτη αξιολόγηση που έγινε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, η ιδέα μας κατάφερε και πέρασε στις 100 καλύτερες. Έτσι ταξιδέψαμε μέχρι την Στουτγάρδη όπου έγινε η συνάντηση των τελικών συμμετεχόντων έχοντας την καθοδήγηση εξειδικευμένων επαγγελματιών και εργαλείων του προγράμματος ΚΑΤΑΝΑ. Και φτάνουμε στο σήμερα… στο δεύτερο κύκλο αξιολόγησης, μία διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης από το ευρύ κοινό (crowd funding)».

Οι Κρητικοί δίνουν μια μάχη και πιστεύουν να την κερδίσουν καθώς γνωρίζουν πως «οι 10 ιδέες που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα χρήματα στο crowd funding θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση από το ΚΑΤΑΝΑ ύψους 100.000€ για να εξελίξουν την ιδέα τους και να προχωρήσουν με ποιο σταθερά βήματα στην αγορά».

Αλλά, η συμμετοχή τους έφερε και άλλα: «Μέσα από το Katana δημιουργήσαμε μια ομάδα, ένα consortium που θα συνδράμουν στην υλοποίηση της ιδέας μας. Αυτές οι εταιρείες είναι η Agrostis (iFarma) και η BioAroma».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης