Ένα παράλληλο σύμπαν στον Πειραιά

Ένα παράλληλο σύμπαν στον Πειραιά

Planet G., ονομάζεται η 2η προσωπική έκθεση του Γιώργου Μακράκη που συνδυάζει από μια ευαίσθητη ματιά και πολλή δόση χιούμορ

Ένα παράλληλο σύμπαν στον Πειραιά
Μια θεωρία λέει ότι κάθε φορά που ένα άτομο κάνει μια επιλογή τότε το αποτέλεσμα συμβαίνει σε όλες του τις εκδοχές. Δηλαδή, εάν κάποιος επιλέξει σε ένα σταυροδρόμι την κατεύθυνση Α, δημιουργείται ταυτόχρονα ένα σύμπαν όπου το ίδιο μέχρι εκείνη την στιγμή άτομο επέλεξε την κατεύθυνση Β, ακολουθώντας από εκείνη την στιγμή διαφορετική πορεία από τον "δίδυμο" αδελφό του που επέλεξε την Α.  

Η κβαντική φυσική επιβεβαιώνει πως τα σωματίδια επιλέγουν τη θέση τους με βάση το βλέμμα του παρατηρητή. Τα παράλληλα σύμπαντα είναι μια θεωρία που έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό. Η εξερεύνηση του διαστήματος ανακαλύπτει όλο και περισσότερους πλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

Κλείσιμο


Η NASA πρόσφατα αποκάλυψε ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ με την βοήθεια της τεχνολογίας της Google ανακάλυψε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.

Η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90 – ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο που είναι γνωστός – 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας.

Όλα τα παραπάνω ιδωμένα με μια ευαίσθητη ματιά και πολλή δόση χιούμορ συμπεριλαμβάνονται στη 2η προσωπική έκθεση του Γιώργου Μακράκη, Planet G.

Χαρακτήρες - περιβάλλοντα - διαθέσεις μπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα προσωπικό σύμπαν, τον φανταστικό πλανήτη που κατοικείται από μίνι φιγούρες και πολλή λάμψη.

Ο Γιώργος Μακράκης - γνωστός και ως Alpha2Graphic - ζει και εργάζεται ως Graphic Designer στην Αθήνα, διατηρώντας το ομώνυμο γραφιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης.

Έχει συνεργαστεί με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, επανασχεδιάζοντας τα εξώφυλλα της νέας χαρτόδετης σειράς, έχει συμμετάσχει στο PechaKucha Heraklion και κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό πολλών επώνυμων brands.



Η αγάπη του για την φωτογραφία τον έκανε γνωστό μέσω του Instagram, αφού ο λογαριασμός του ως Alpha2Graphic αριθμεί πάνω από 140.000 followers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   
Η έκθεση φιλοξενείτε στο Pirée, ένας ζωντανός οργανισμός τέχνης & design, πολιτισμού & ψυχαγωγίας, που εισάγει κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης στην καθημερινότητα μας. Ενώνοντας τις τέχνες με την ψυχαγωγία και την αναψυχή, σε μια free thinking zone, αποτελεί ένα “κοινό τόπο” ανοιχτής, δημιουργικής αναζήτησης, στην συνοικία του Αγίου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά.

Συνδυάζοντας αρμονικά την τέχνη με την ψυχαγωγία και το lifestyle, λειτουργεί καθημερινά και ως ατμοσφαιρικό café bar.



Το Pirée υποστηρίζει δημιουργικά δρώμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενώντας σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρόγραμμα art & design exhibitions, live events & fashion performances, με στόχο την παραγωγή και προαγωγή πολιτισμικού περιεχομένου.

Μια κυψέλη δημιουργικότητας & αναψυχής, που εντάσσει την τέχνη, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία στην καθημερινότητα μας.

Για περισσότερα  instagramtumblr

Info
PIRÉE 
Κάστορος 78, Πειραιάς
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 20:00 
Διάρκεια Έκθεσης: 22/12/17 - 28/1/18
www.piree.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης