Ο Σιδερόγιαννος του Σαββόπουλου!

Ο Σιδερόγιαννος του Σαββόπουλου!

Ο Σιδερόγιαννος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και «διαφορετικά» παραμύθια των αδερφών Γκριμ, παρουσιάζεται από τον Διονύση Σαββόπουλο στο «Νιάρχος»

Ο Σιδερόγιαννος του Σαββόπουλου!
Την δική του αφήγηση σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και δημοφιλή παραμύθια της συλλογής των αδερφών Γκριμ, τον «Σιδερόγιαννο», θα παρουσιάσει ο Διονύσης Σαββόπουλος σε μικρούς και μεγάλους ξεκινώντας την Πέμπτη 21/12 και συνεχίζοντας για έξι ακόμη παραστάσεις -στις 22-24-26/12 και 02-03-04/01/2018- πάντα στις 6 το απόγευμα στον Φάρο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

«Ο Σιδερόγιαννος» πραγματεύεται την πορεία ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του. Η ιστορία των αδερφών Γκριμ είναι ένα παραμύθι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο καθώς έχει τοποθετηθεί ως βάση -από μελετητές και ψυχαναλυτές- για την μελέτη και ερμηνεία της συμπεριφοράς του ανδρικού φύλου. Έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών ως προς τη ροή των νοημάτων του αλλά και για την ενδιαφέρουσα καταγραφή των λαογραφικών του στοιχείων. 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα στήσει τη δική του αφήγηση στη σκηνή με την κιθάρα του, μόνος μεν αλλά σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Κλείσιμο
Την εκτέλεση του εικαστικού περιβάλλοντος και των σχεδιασμό των φωτισμών έχει αναλάβει ο Περικλής Μαθιέλης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση και για την απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και στο τηλ: 216 809 1000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης