Τα 5 κεράκια!!!

Τα 5 κεράκια!!!

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα κρασιά με επιλεγμένες ετικέτες μικρών κατά βάση παραγωγών από όλη την Ελλάδα  «κλείνει» πέντε χρόνια διαρκούς δράσης

Τα 5 κεράκια!!!
Αν ανατρέξει κανείς πίσω στο χρόνο, στους ετήσιους διαγωνισμούς Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και σταθεί στον 5ο κατά σειρά διαγωνισμό (2015) και ψάξει τους διακριθέντες θα βρει ανάμεσα τους και μια πλατφόρμα για το κρασί! Ναι, για το κρασί! Σήμερα μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη μια τέτοια πλατφόρμα αλλά το 2015 ήταν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Ευτυχώς, δεν έμεινε μόνο στο επίπεδο της ιδέας – ούτε καν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας (ένα, δυό τετράγωνα από την Λεωφόρο Θησέως) όπου γεννήθηκε και … «μπουσούλησε».

Ο λόγος για το botilia.gr. Το τελευταίο που πλασαρίστηκε – και σωστά- ως μια ηλεκτρονική πλατφόρμα «που φέρνει σε επαφή τους οινοπαραγωγούς με τους οινόφιλους, προσφέροντας τα καλύτερα κρασιά μικρών Ελλήνων παραγωγών σε τιμές οινοποιείου» κέρδισε το 5ο βραβείο στο 5ο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας και από τότε άνοιξε τα φτερά του.



Σήμερα, γιορτάζει τα 5 χρόνια της και μάλιστα καλεί τους φίλους της το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο νέο, μεγαλύτερο χώρο (Λυκούργου 235, Καλλιθέα) για ένα μεγάλο οινικό πάρτυ, με κρασιά νέων και παλιών οινοποιείων, γευστικές δοκιμές, master classes κ.α. (λεπτομέρειες εδώ : https://www.facebook.com/events/2088312111397336/). 
Κλείσιμο

Ο Άγγελος Δαμουλιάνος είναι ο ιδρυτής του botilia.gr που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και σπουδές στην πληροφορική και την τραπεζική διοικητική αλλά και πάθος για το κρασί. Η σχέση του με το κρασί ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και περιλαμβάνει οινικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, σεμινάρια οινογνωσίας ενώ είναι κάτοχος τίτλων του διεθνώς καταξιωμένου Wine and Spirit Education Trust (WSET).



Του ζήτησα να γράψει δυο λόγια για το πώς δουλεύει το botilia.gr έχοντας πλέον το αποτύπωμα του στην αγορά αλλά συνεχίζοντας να διατηρεί τον αρχικό ενθουσιασμό της ιδρυτικής ομάδας.

Ανταποκρίθηκε και ιδού το μικρό κατατοπιστικό κείμενο: «Πετύχαμε να είμαστε στη πράξη μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του κρασιού προσφέροντας τα καλύτερα κρασιά Ελλήνων οινοπαραγωγών σε μεγάλες προσφορές. 

Τα κρασιά επιλέγονται με πολύ αυσηρά κριτήρια από την ομάδα οινολόγων και sommeliers του botilia.gr και διατίθενται για λίγες μόνο μέρες.

Επιπλέον, με τη νέα προσωποποιημένη υπηρεσία mySommelier του botilia.gr ο ενδιαφερόμενο οινόφιλος αποκτά τον προσωπικό του sommelier αφαιρώντας όλη την πολυπλοκότητα και την αμφιβολία από τη διαδικασία επιλογής κρασιού. Με άλλα λόγια, δημιούργησε το ατομικό «Γευστικό Προφίλ» σου και άσε τον mySommelier να βρει και να προτείνει ακριβώς τα κρασιά που ταιριάζουν και ικανοποιούν απόλυτα τις γευστικές σου προτιμήσεις και απαιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε μια ομάδα από έμπειρους οινολόγους και sommeliers, που επιλέγει και φιλτράρει τα καλύτερα και ποιοτικότερα κρασιά για να διατεθούν μέσω του botilia.gr. Τα επιλεγμένα κρασιά που είναι δυσεύρετα και συχνά σπάνια και συλλεκτικά, αποστέλλονται σε καταναλωτές αλλά και καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ιδέα γεννήθηκε όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν πολλοί σαν κι εμάς που δεν βρίσκαμε εξαιρετικά κρασιά που είχαμε ανακαλύψει σε ταξίδια ή εκθέσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης