Μια Μεσογειακή έκθεση Comics!

Μια Μεσογειακή έκθεση Comics!

Για πέντε ημέρες -από 18 έως 22 Δεκεμβρίου- η έκθεση «COMICS, λόγια και εικόνες» η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, θα παρουσιάζεται στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα

Μια Μεσογειακή έκθεση Comics!
Μια ευφάνταστη συνεργασία δύο μεγάλων καλλιτεχνών του Comics, του Γιώργου Μπότσου και του Giuseppe Palumbo θα πάρει σάρκα και οστά στον πολιτιστικό χώρο της Πάτρας - στην «Αγορά Αργύρη» από 18 έως 22 Δεκεμβρίου. Έτσι, οι φίλοι του Comics θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα δύο σημαντικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής σκηνής εικονοαφήγησης.

Η έκθεση αποτελεί μέρος μιας περιοδείας σε 13 πόλεις της Ελλάδας και της Ιταλίας όπου τα έργα θα φιλοξενηθούν σε 8 Ελληνικές και 5 Ιταλικές αντίστοιχα με την πρωτοβουλία της διοργάνωσης να ανήκει στο Δίκτυο της Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και να πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων καθώς και του σωματείου il faro. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. με την παρουσία του Γιώργου Μπότσου και θα παρουσιαστούν επιλογές έργων διαφόρων μεγεθών των δύο καλλιτεχνών όπου θα υπάρχει μετάφραση των κειμένων και η αντίστοιχη έκδοση καταλόγου των έργων. 

Κλείσιμο
Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Αντώνης Ράλλης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης.

Σχετικά με τους καλλιτέχνες όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων: 

O Giuseppe Palumbo ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς κόμικς της Ιταλίας, γεννήθηκε το 1964 στη Ματέρα της νότιας Ιταλίας και δημοσίευσε το 1986 την πρώτη ιστορία του διάσημου μαζοχιστή υπερήρωα του Ramarro. Έχει δημοσιεύσει στα μεγαλύτερα περιοδικά της Ιταλίας και έχει δημιουργήσει τις σειρές Cut, Jumbo, Tosca la Mosca, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία.

Η πρώτη του επαφή με τα κόμικς ευρείας κυκλοφορίας έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν σχεδίασε ορισμένα, εκτός σειράς, τεύχη του Martin Mister. Από το 2001 έως σήμερα συμβάλλει ενεργά στην ανανέωση του μακροβιότερου αντιήρωας των ευρωπαϊκών κόμικς, Diabolik.

Έχει στενή σχέση με την Ελλάδα, μέσα από τις συμμετοχές του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Αθήνας. Τα ασπρόμαυρα σχέδιά του από τη «δική του» Αθήνα, που έφτιαχνε στο μπλοκ του στις συχνές επισκέψεις του στην πόλη, είναι συγκεντρωμένα μαζί με δικά του συνοδευτικά κείμενα στον μικρό τρίγλωσσο τόμο Atene Minore (Μικρά Αθήνα), ενώ διατηρεί και ένα ζωντανό blog με το ίδιο όνομα που ανανεώνεται μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και θεωρείται ο πιο «εικαστικός» δημιουργός της Ελληνικής σκηνής των κόμικς, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο ύφος που έχει στοιχεία εξπρεσιονισμού με χαρακτηριστικά στοιχεία το έντονο χρώμα και το ποιητικό κείμενο.

Είναι από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στη χώρα μας και η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”, στο οποίο δημοσιεύτηκαν επίσης -σε μια εικοσαετία- 60 αυτοτελή κόμικς του.

Όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε την εικαστική δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, συνεργάστηκε -ως εικονογράφος- με περιοδικά ποικίλης ύλης (ΕΥ, Playboy, marie claire, Σινεμά, κ.α.) και ασχολήθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Ακόμη, από το 1991 μέχρι το 2007, εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής.

Απολαύστε το τώρα ή κρατήστε το για να δείτε την εξέλιξή του στο χρόνο. Εμείς πάντως αυτό θα κάνουμε…».

Info
Αγορά Αργύρη
Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα
Τηλ: 261 046 1740
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης