Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συναντά την Ξένια Καλογεροπούλου

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συναντά την Ξένια Καλογεροπούλου

Μια απρόσμενη συνάντηση στο Μέγαρο Μουσικής με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο να μεταγράφει κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και την ηθοποιό-συγγραφέα Ξένια Καλογεροπούλου να διηγείται παραμύθια

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συναντά την Ξένια Καλογεροπούλου
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συναντά την Ξένια Καλογεροπούλου. Η συνάντηση τους -απρόσμενη λόγω των καταγωγών και των διαδρομών τους- γίνεται στο Μέγαρο και αφορά κατά πρώτον, τους μεγάλους πρωταγωνιστές των εορτών: Τα παιδιά!

Σε πρώτη παρουσίαση ένα σύνθετο θέαμα με πολύ λόγο και μουσική με πυρήνα μια πολύ σημερινή ματιά πάνω στα Κάλαντα!



Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε: «Ο μεγάλος έλληνας συνθέτης, που στο ξεκίνημα της καριέρας του διασκεύασε υποδειγματικά τα ριζίτικα της Κρήτης, έργο που αποτέλεσε πρότυπο διασκευής παραδοσιακής μουσικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τώρα, παππούς πια, μεταγράφει τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα σημεία της Ελλάδας, για τα εγγόνια του και για τα παιδιά όλου του κόσμου, με επίσημη προσκεκλημένη την Ξένια Καλογεροπούλου στη διήγηση παραμυθιών. Δύο συναυλίες με γιορτινό χαρακτήρα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας και μικρού μουσικού συνόλου».
Κλείσιμο

Επί σκηνής, λοιπόν, η Ξένα Καλογεροπούλου θα διηγηθεί παραμύθια. Στη σύνθετη αυτή παράσταση – σε σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Γιοβανίδη- συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Ωδείου Αθηνών "Μικροί Μουσικοί" (σε διδασκαλία της Χριστίνας Μιχαλάκη & την καλλιτεχνική διεύθυνση της Καλλιόπης Γερμανού) και το Μουσικό Σύνολο Παλίντονος Αρμονία. 

Στους ρόλους των Βοηθών του Άγιου Βασίλη, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Σωκράτης Πατσίκας. 

Info
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
21 και 22 Δεκεμβρίου 2017 18:00.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης