Με έμφαση στην ανεξαρτησία του εγχειρήματος!

Με έμφαση στην ανεξαρτησία του εγχειρήματος!

Τέσσερις ημέρες προβολών ταινιών μικρού μήκους -από 17 έως 20 Δεκεμβρίου- σ΄ ένα φεστιβάλ ανεξάρτητου, πολιτικού και ακτιβιστικού χαρακτήρα

Με έμφαση στην ανεξαρτησία του εγχειρήματος!
Το i.P.A.S. Film Festival 2017 φθάνει στην αίθουσα – σε μια από τις λίγες ανεξάρτητες κινηματογραφικές αίθουσες. Στον «Μικρόκοσμο» της Λεωφόρου Συγγρού ( σχεδόν απέναντι από το ΕΜΣΤ στου Φιξ). 

Με τα χαρακτηριστικά αρχικά γράμματα της ονομασίας -independent political activism short- ξεκινά την πρώτη του κινηματογραφική πορεία το ελληνικό πολιτικό και ακτιβιστικό φεστιβάλ για φιλμ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που βρήκε φιλόξενη στέγη στο σινεμά «Μικρόκοσμος» από 17 έως 20 Δεκεμβρίου. Διοργανωτής, η Κοιν.Σ.Επ. «The Default Project», την οποία αποτελούν οι: Πρόδρομος Τροχίδης, Άρτεμις Λειβαδάρου και Πένια Καλοφωλιά.  



Το φεστιβάλ διαθέτει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις προβαλλόμενες ταινίες του οι οποίες αφορούν ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο και θα καλύπτουν συγκεκριμένες κατηγορίες ταινιών όπως: μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) και κινουμένων σχεδίων (animation) με θέμα την πολιτική και την κοινωνική επικαιρότητα καθώς και την επίδραση της τέχνης σε ζητήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών ζητημάτων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανεργία, η διαφορετικότητα. 
Κλείσιμο

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών, η κινηματογραφική συνάντηση ¨φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος τόπος ανοιχτόκαρδης κι απροκατάληπτης συνάντησης νέων ανεξάρτητων κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο με το πολιτικά ευαισθητοποιημένο ελληνικό κοινό. Σε πρώτο επίπεδο, στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές με καθημερινές προβολές και παράλληλες δράσεις, και σε δεύτερο επίπεδο, να συμβάλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών χαμηλού κόστους που κατά κανόνα αποκλείονται από την κυρίαρχη κινηματογραφική αγορά.¨ 

Να σημειώσουμε ότι το Open Call 2018 είναι ήδη εν ενεργεία για τη δεύτερη κινηματογραφική συνάντηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μέσα στον Απρίλιο του 2018. 

Info
Παρουσίαση: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 | Ώρα: 20.30
Προβολές: 17- 19 - 20 Δεκεμβρίου 2017 | Ώρα: 22.30
Σινεμά Μικρόκοσμος, Λ. Συγγρού 106 - Αθήνα, τηλ.: 210 923 0081
Εισιτήριο: 5 ευρώ
www.ipasfilmfestival.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης