Crowdfunding στη κοιλάδα του Σπερχειού!

Crowdfunding στη κοιλάδα του Σπερχειού!

Η εταιρεία mermix από τη Λαμία (με συγγενικούς δεσμούς με τον τοπικό συνεταιρισμό Stevia Hellas) αναζητά μέχρι το τέλος του 2017 15 χιλιάδες ευρώ έχοντας ανεβάσει το project της αγοράς ενός μηχανήματος συγκομιδής φύλλων στέβιας στη πλατφόρμα katana που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Crowdfunding στη κοιλάδα του Σπερχειού!
Και αν όλα πάνε καλά, οι παραγωγοί - μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ» (Stevia Hellas Coop) στη κοιλάδα του Σπερχειού, στη περιοχή της Λαμίας θα έχουν στη διάθεση τους- από την καινούργια χρονιά- ένα πολύ σύγχρονο και απολύτως χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά τους: Mια νέα μηχανή συγκομιδής των φύλλων στέβιαs. 

Αν όλα πάνε καλά… Τι σημαίνει αυτό; Η απάντηση κρύβεται σε μια …καμπάνια. Για να πάνε καλά τα πράγματα και να φτάσει στους παραγωγούς το νέο, σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής χρειάζεται να πετύχει τους στόχους της η καμπάνια crowdfunding του merxmix (μιας πολυβραβευμένης startup στην αναδυόμενη αγορά του sharing economy με «συγγενικούς» δεσμούς με την Stevia Hellas Coop) που «τρέχει» ήδη στη πανευρωπαϊκή πλατφόρμα Katana (Katana Reward Crowdfunding Platform, η πλήρης επωνυμία της πρωτοβουλίας μικροχρηματοδότησης από μαζικό ακροατήριο για εταιρείες αγρο-διατροφής και αγρο-επιχειρηματικότητας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

To video προώθησης του project του mermix στο διαγωνισμό
Κλείσιμο


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία mermix έχει ανεβάσει το project της στη πλατφόρμα [σχετικά με το project πατήστε εδώ
] και αναζητά μέχρι τέλους Δεκεμβρίου να συγκεντρώσει ένα ποσό 15 χιλιάδων ευρώ. Έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από ιδιώτες αλλά το κυριότερο από μεγάλες ελληνικές εταιρείες που εντάσσουν την υποστήριξη τους στο project του mermix στο πλαίσιο της δικής τους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μετρά αλλά και καθορίζει εν τέλει την θετική εξέλιξη των πραγμάτων είναι η κινητοποίηση των πολιτών – των ευαισθητοποιημένων που είναι σε θέση να κατανοήσουν την χρησιμότητα ενός νέου για τα ελληνικά επιχειρηματικά δεδομένα χρηματοδοτικού εργαλείου στηρίζοντας μέσω αυτού μια καινοτόμου εταιρεία της περιφέρειας με δραστηριότητες στον αγροτικό τομέα. Άλλωστε, η εταιρεία mermix έχει πίσω της πιστοποιητικά αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Για παράδειγμα, πέραν όλων των πολλαπλών βραβεύσεων και διακρίσεων της, η εταιρεία mermix εντάχθηκε στο πρόγραμμα NBG Business Seeds, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας για την ανάδειξη και τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς νέας επιχειρηματικότητας.

Η δύναμη των πολλών και στη πράξη! Αυτό είναι και το νόημα της κινητοποίησης και της συμμετοχής στη χρηματοδότηση ενός project που έχει άμεσες θετικές συνέπειες σε μια τοπική κοινότητα παραγωγών αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία, αγορά και οικονομία. Η δυνατότητα συμμετοχής στη χρηματοδότηση του project ξεκινά μόλις από 5 ευρώ – ένα ποσό που μπορεί να διαθέσει ένας ενεργός οικονομικά πολίτης – και φθάνει μέχρι και τα 500 ευρώ. Πάντως, με 140 ευρώ εξασφαλίζεις και ένα διήμερο φιλοξενίας και περιήγησης στα μέρη που παράγεται η στέβια και δραστηριοποιείται ο συνεταιρισμός των παραγωγών. Ένα ταξίδι συμμετοχής στην παραγωγική εμπειρία αλλά και στις ξεχωριστές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας όπως μια επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι του Αγάθωνα, φιλοξενία στα Λουτρά Υπάτης κα.

Αλλά, πώς εμπλέκεται ο συνεταιρισμός της Στέβια με το mermix την επαύριον της επίτευξης των στόχων της καμπάνιας; Το νέο, σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής θα διαμοιράζεται, μέσω του mermix, στα μέλη του συνεταιρισμού. Ο τελευταίος έχοντας στη διάθεση του, το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορέσει να μειώσει τις παραγωγικές του δαπάνες, αλλά και να αυξήσει την ποιότητα του, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη πιο ανταγωνιστικά προϊόντα.  

Όπως λέει ο Χρήστος Σταμάτης – CEO, mermix, CEO & Head of Sustainability, Stevia Hellas Coop- «ο Συνεταιρισμός Στέβιας, που ιδρύθηκε το 2011, έχει διαγράψει σημαντική πορεία στην αγροτική παραγωγή της χώρας αλλά και στη βιομηχανία, όντας ο μοναδικός παραγωγός Ευρωπαϊκής στέβιας. Χωρίς δάνεια ή χρηματοδότηση και ήδη χρηματοδοτούμενος από τα μέλη του (crowdsourced), έχει καταφέρει να είναι μια υγιής επιχείρηση εν μέσω κρίσης. 

Το video για τη συμμετοχή mermix στον 7ο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας



Τώρα, ζητά τη συνδρομή όλων μας ώστε να διακριθεί στο διαγωνισμό και να βελτιστοποιήσει την παραγωγή του. Σε συνεργασία με την εταιρία mermix.gr, επίσης Ελληνική, πολυβραβευμένη εταιρία του Αγροτικού τομέα, η οποία και έλαβε την 7η θέση στην 1η φάση του διαγωνισμού, καλούν όλους μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η μηχανή θα μοιραστεί δημοκρατικά σε όλους τους παραγωγούς μέσω της πλατφόρμας mermix.gr, η οποία θα αναλάβει-χωρίς χρέωση-τον προγραμματισμό της μηχανής ώστε να τη χρησιμοποιήσουν όλοι οι συνεταιριστές».

To video γνωριμίας με το mermix 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης