Μια πολυεθνική μουσική συνάντηση!

Μια πολυεθνική μουσική συνάντηση!

Το σύνολο Galan Trio παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με πρωτότυπες συνθέσεις από 6 συνθέτες από 6 διαφορετικές χώρες!

Μια πολυεθνική μουσική συνάντηση!
Ο Πέτρος Μπούρας (πιάνο), η Δήμητρα Τριανταφύλλου (βιολί) και η Μαρίνα Κολοβού (τσέλο) – τρεις εξαιρετικοί σολίστες- αποτελούν το Galan Trio. 

Την ερχόμενη Πέμπτη -14 Δεκεμβρίου 2017- το Galan Trio παρουσιάζει την τελευταία δισκογραφική δουλειά του. Τον δίσκο που φέρει τον τίτλο "Switch" φιλοξενούμενο από την εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt Contemporary Art Platform στο Μέγαρο Μουσικής ( Πολυχώρος Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής). 

Το "Switch" του Galan Trio αποτελεί, εκ των πραγμάτων, μια πολυεθνική μουσική συνάντηση αφού 6 δημιουργοί από 6 διαφορετικές χώρες συνθέτουν πρωτότυπη μουσική. Οι Thomas Bramel (Η.Π.Α.), David Haladjian (Ελβετία-Αρμενία), Vincent Kennedy (Ιρλανδία), Vasco Pereira (Πορτογαλία), Harald Weiss (Γερμανία) και Νίκος Ξανθούλης (Ελλάδα) είναι οι συνθέτες που συνέθεσαν και αφιέρωσαν τα έργα τους στο Galan Trio.

Galan Trio λοιπόν... Είστε ένα σύνολο μουσικής δωματίου από την Αθήνα. Είστε και οι τρεις νέοι μουσικοί, αλλά με έντονη δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για το τρίο καθώς και την ονομασία του; 
Το Galan Trio σχηματίστηκε τον Δεκέμβρη του 2012. Το κοινό στοιχείο που είχαμε και οι τρεις τότε, ήταν η ανάγκη μας να φτιάξουμε ένα σύνολο τακτικό ως προς τις πρόβες και ανοιχτό σε πειραματισμούς. Ασφυκτιούσαμε στον συντηρητισμό του ‘θεσπισμένου’ τρόπου ερμηνείας της κλασσικής μουσικής και θέλαμε κάτι νέο. Η λέξη Galan έχει Πρωτο-Γερμανικές ρίζες και σημαίνει «τραγουδώ», «στριγγλίζω» και «λέω ξόρκια». Νομίζουμε ότι καμία άλλη λέξη δεν θα ικανοποιούσε καλύτερα τον προορισμό και το όραμα αυτού του σχήματος.     
Κλείσιμο

Πώς λειτούργησε η συνεργασία σας τα προηγούμενα χρόνια και πόσο μακριά σας έχει πάει αυτό το όραμα; 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος, όταν θέλει να κάνει καλή μουσική δωματίου, είναι να «ακούει». Έχοντας ήδη και οι τρεις κτίσεις σε επίπεδο καριέρας, δουλέψαμε πολύ τα πρώτα δύο χρόνια στο να καταπιέσουμε τα «εγώ» μας και να δουλέψουμε το «εμείς». Ήταν πραγματικά εξουθενωτική και ψυχοφθόρα διαδικασία με άπειρες πρόβες και συχνά το σκοινί ήταν τεντωμένο! Και ξαφνικά απλά το νιώθεις! Ο χαρακτηριστικός ήχος του Τρίο ήταν εκεί και μετά από μια τέτοια τριβή, νιώθεις οικογένεια με την ομάδα. Έκτοτε δουλέψαμε με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως την μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας και την Αμερικανίδα φλαουτίστρια Jessica Quiñones, ενώ έχουμε φτάσει να παίζουμε στην Κίνα, στο Gulangyu, το επονομαζόμενο και ως ‘Νησί του Πιάνου». 

Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Switch”. Πρόκειται για μία ξεχωριστή παραγωγή. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το “Switch”;
Πριν περίπου 3 χρόνια, είχαμε ανεβάσει στο ιντερνέτ, ένα βίντεο στο οποίο ερμηνεύαμε Shostakovich. Μια μέρα μας ήρθε ένα email από Πορτογαλία από τον συνθέτη Vasco Pereira, ο οποίος εμπνευσμένος από το βίντεο, αποφάσισε να συνθέσει ένα piano trio για εμάς. Υπήρχε ένα έργο φτιαγμένο για εμάς από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε… Και εκεί ξεκίνησε η ιδέα. Να ζητήσουμε από συνθέτες να γράψουν για εμάς. Άρχισε μια τεράστια έρευνα σε πάνω από 20 χώρες και καταλήξαμε στους συνθέτες. Τους στείλαμε την πρόταση μας και αυτοί ήταν από την αρχή ενθουσιώδεις. Οι Thomas Bramel (HΠΑ), David Haladjian (Ελβετία-Αρμενία), Harald Weiss (Γερμανία), Νίκος Ξανθούλης (Ελλάδα) και Vincent Kennedy (Ιρλανδία) άρχισαν να συνθέτουν αμέσως… 

Ένα χρόνο μετά μπήκαμε στούντιο με τον παραγωγό μας Νίκο Καραπιπέρη και βγαίνοντας είχαμε 6 πρωτότυπα έργα, από 6 σπουδαίους συνθέτες, από 6 διαφορετικές χώρες! Το master το κάναμε με τον David Glasser στο Colorado (ο οποίος είχε δουλέψει και με τον Lou Reed), το styling με τον Αλεξ Καββαδία (πρώην τραγουδιστής των Matisse), τις φωτογραφίες με τον Νίκο Βούλγαρη και αφήσαμε την γραφίστρια Αλέκα Καμπέρη ελεύθερη να επιμεληθεί όλη την εικόνα του CD! Το «Switch» λοιπόν είναι το αποτέλεσμα από ένα πάντρεμα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους! 

Για περισσότερα Website | Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης