Ραντεβού στη Φωκίωνος!

Ραντεβού στη Φωκίωνος!

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης βάζει τα γιορτινά της και μας περιμένει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, δώρα, παιχνίδια, λιχουδιές και μαγειρέματα, πρωτότυπα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και πολλή μουσική!

Ραντεβού στη Φωκίωνος!
Ραντεβού στη Φωκιώνος! Μια διαφορετική νότα στη γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών θα δώσει η πρόσκληση από την πλευρά των διαχειριστών (Impact Hub Athens) της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για συμμετοχή σε μια σειρά από εκδηλώσεις. 

Όπως διαβάζουμε σε μια δημόσια ανακοίνωση των διοργανωτών διαβάζουμε: «Φέτος τις γιορτές, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης βάζει τα γιορτινά της και μας περιμένει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, δώρα, παιχνίδια, λιχουδιές και μαγειρέματα, πρωτότυπα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και πολλή μουσική! 

Ελάτε να αγοράσουμε και να ανταλλάξουμε δώρα στο pop-up “Thrift Shop” και να τα ντύσουμε με πρωτότυπα DIY περιτυλίγματα στο "Τυλιχτήριο", να φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια με την καθοδήγηση μηχανικών και εξειδικεμένων εκπαιδευτών στο "Εργοστάσιο των Παιχνιδιών" και να σχεδιάσουμε ευχετήριες κάρτες με φωτογραφίες που θα βγάλουμε στο photo booth και πολλά πολλά ακόμη! 

Κλείσιμο
Μείνετε συντονισμένοι – το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημερες! 

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν ενώ πολλές ακόμη εκπλήξεις θα ανακοινωθούν! Μείνετε συντονισμένοι!». 

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κτίσμα του 1935 που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κοτζιά, αποτελεί έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Σε πολλές περιπτώσεις που απειλήθηκε η κατεδάφισή της, αυτή αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες σημαντικών κατοίκων της περιοχής, όπως του αείμνηστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα και του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Δεκλερή. O δήμος Αθηναίων ανακαίνισε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ώστε το κτίριο να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με τον πλέον επωφελή για την κοινωνία τρόπο, σύμφωνα με το συμμετοχικό μοντέλο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους της πόλης, προάγοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό, την καινοτομία, τη δημιουργική επιχειρηματικότητα και αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινότητα.

Σήμερα φιλοδοξεί να γίνει ένας νέος συλλογικός χώρος με κοινωνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα υποστηρίζει κοινωφελείς δομές και πολυδιάστατες συμπράξεις που προάγουν την τοπική κοινωνία της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας, τους νέους δημιουργούς, τις συλλογικότητες σε έναν κοινό χώρο με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους της Κυψέλης και της Αθήνας αλλά και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης