Η ιστορία μιας μπύρας, η ιστορία ενός έρωτα!

Η ιστορία μιας μπύρας, η ιστορία ενός έρωτα!

Ο Μιχάλης και η Ορελή βρέθηκαν στα Χανιά – και χτίζουν την κοινή ζωή και τα όνειρα τους μαζί με το μικρό τους παιδί, μια αρωματική, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα που την βάπτισαν ήδη «Λευκά Όρη»

Η ιστορία μιας μπύρας, η ιστορία ενός έρωτα!
Αν δεν υπήρχε η μπύρα στη μέση θα ήταν μια κλασσική ερωτική ιστορία, ένα μεγάλο ρομάντζο. Και όμως, ο έρωτας έφερε την μετανάστευση και η τελευταία, μια μικρή παραγωγική μονάδα σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος. 

Ο λόγος για την ιστορία του Μιχάλη και της Ορελή – της Ορελή και του Μιχάλη. Του Μιχάλη Λαύκα και της Aurelie Petillion. Αλλά, και του παιδιού τους, της μπύρας που βαπτίσθηκε “White Mountains - Λευκά Όρη’’. 

Μια ιστορία που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από το Βέλγιο για να βρει κατάληξη στα Χανιά της Κρήτης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 27 Νοεμβρίου μια ανάρτηση στο facebook μου τράβηξε την προσοχή και μου τροφοδότησε απεριόριστα την περιέργεια ή το καλώς νοούμενο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. «Μετά από ένα πολύ κουραστικό Σαββατοκύριακο (και εξάμηνο) καταφέραμε να βάλουμε το μαγικό ζωμό μας στα μπουκάλια/κούτες της φωτογραφίας. Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και υποσχόμαστε (υγεία να έχουμε) να πιούμε πολλές μα πολλές μπίρες στο μέλλον. Όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει τη μπίρα μας μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας με μήνυμα, τηλέφωνο, Μειλ, περιστέρι και θα φροντίσουμε να φτάσουν στα χέρια σας όσες επιθυμείτε. Αύριο θα αναρτήσουμε τα πρώτα μαγαζιά που μας εμπιστεύτηκαν και θα μας φιλοξενήσουν (στα Χανιά) και ελπίζουμε ως τις γιορτές να έχουμε φτάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Ευχαριστούμε πολύ!».

Το έψαξα και έφτασα στο …Ρωμαίο! Ο οποίος μου μίλησε για την δική του Ιουλιέτα. Άλλωστε, η ιστορία κυκλοφορεί από μπουκάλι σε μπουκάλι. Με άλλα λόγια, είναι «γραμμένη» στη γυάλινη συσκευασία: «Το 2011 ένας νέος Έλληνας φοιτητής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών επισκέφτηκε το Βέλγιο για να μάθει περισσότερα σχετικά με το αγαπημένο του ποτό: τη μπίρα. 
Κλείσιμο

Εκεί θα γνωρίσει μια νεαρή Βελγίδα η οποία θα αναλάβει να τον μυήσει στο μαγικό κόσμο της βελγικής ζυθοποιίας. 

Πέντε χρόνια αργότερα καταλήγουν να ζουν μαζί στην Κρήτη και αποφασίζουν να φτιάξουν τη δική τους ελληνο-βελγική μπίρα. Μια μίξη βελγικής τεχνογνωσίας και παράδοσης με το ελληνικό πάθος για δημιουργία και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τί άλλο χρειάζεται για μια φρέσκια, αρωματική μπίρα; 

Κάπως έτσι φτάνουμε στο να κρατάτε στα χέρια σας σήμερα την πρώτη μας μπίρα: μια Triple Hop Pale Ale. Μια αρωματική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη και φυσικά θολή μπίρα, φτιαγμένη με πολύ μεράκι στην Κρήτη. Πίνεται παγωμένη παρέα με καλούς φίλους».



Ας πάμε παρακάτω: Η Ορελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, είναι το 7ο από 9 αδέρφια. Σπούδασε παιδαγωγικά και έχει μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες. Οι δύο τους γνωριστήκαν το 2011 στο Βέλγιο και τρία χρόνια αργότερα το 2014 η Ορελή πήρε την μεγάλη απόφαση και μετοκόμισε στην Αθήνα και από εκεί το 2016 στα Χανιά. 

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Καβάλα, στα 15 βρέθηκε στην Ξάνθη και από εκεί στα 18 για σπουδές στη Θεσσαλονίκη (Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, την ΣΣΑΣ. Στα 22 ήταν ήδη ένας αξιωματικός της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα, όμως, ο Μιχάλης δεν τα παράτησε. Έκανε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες και την κοινωνιολογία και έβγαλε και μια από τις δύσκολες και ενδιαφέρουσες σχολές των ΤΕΙ - Οινολογία και Τεχνολογία ποτών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Η ιδέα του ζυθοποιείου ήρθε και από τους δυο τους. Η Ορελή (στα 29 της χρόνια σήμερα) σαν Βελγίδα έχει απεριόριστη αγάπη για τη μπίρα. Το ίδιο και ο Μιχάλης. Πως το λέει η παλαιά παροιμία; Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπερθεριάζανε… 

Το 2017 το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα. Το μικροζυθοποιείο τους βρίσκεται στα Χανιά και διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 4000 λίτρων μηνιαίως και διαρκής στόχος τους είναι η παραγωγή ποιοτικής φρέσκιας μπίρας και η διάθεση της για αρχή στη τοπική αγορά. 

Το Lafkas Brewery διαθέτει δυο δεξαμενές ζύμωσης/ωρίμανσης, στη μια παράγεται η κύρια ετικέτα ‘’White Mountains - Λευκά Όρη’’ και στη δεύτερη δεξαμενή σκοπεύουν να παράγουν εποχιακά μπίρες διαφόρων τύπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης