Τελικά, η Ικαρία είναι έρωτας!

Τελικά, η Ικαρία είναι έρωτας!

Για τέσσερις ημέρες -από 21 έως 24 Δεκεμβρίου- η ξεχωριστή εμπειρία του νησιού του Αιγαίου μεταφέρεται στην Αθήνα, στον Πολυχώρο T.A.F. στο Μοναστηράκι

Τελικά, η Ικαρία είναι έρωτας!
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα φεστιβάλ το οποίο μεταφέρει το καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα καθώς το τετραήμερο ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα η καρδιά της Αθήνας θα μυρίζει Ικαρία και ότι αυτό συνεπάγεται. 

Είναι το 4ο κατά σειρά φεστιβάλ των Ικάριων που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τίτλο «Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας» και σκοπό έχει να μεταφέρει κάθε φορά και ένα διαφορετικό κομμάτι της κουλτούρας του νησιού μέσα από δραστηριότητες εικαστικών, performances, παρουσιάσεων, παιδικών ενασχολήσεων, ζωντανής μουσικής και φυσικά τοπικών προϊόντων. Μια ξεχωριστή πρόταση για την γνωριμία του νησιού δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη και φίλο της παραδοσιακής φυσιογνωμίας να γνωρίσει τους ανθρώπους που το κατοικούν, τις μνήμες που μεταφέρουν και την πραγματική ζωή σ΄ένα ελληνικό νησί. 

Στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών ikariamag.gr διαβάζουμε: «Ιστορίες, εικόνες, ζωές, μνήμες, στιγμές και προϊόντα Ικαρίας στο πιο διαδραστικό, πολυτεχνικό, πολυφωνικό, σύγχρονο Φεστιβάλ για την Ικαρία στην Αθήνα».

Κλείσιμο
Ο τίτλος του Àrteis Έρωτα; τοποθετείται στην ντοπιολαλιά –με το Art ως καλλιτεχνικό τέχνασμα- και ερμηνεύεται ως «Ά’ ρτεις;» όπου στα Ικαριώτικα σημαίνει «θα έρθεις;» και φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Έρωτα στο οποίο βασίζεται το φετινό φεστιβάλ περιγράφοντας την αγάπη, τον ερωτισμό του τοπίου, την ομορφιά και την περιπέτεια δίνοντας έτσι έναν βιωματικό χαρακτήρα στο εγχείρημα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης