Γούρια από το Μουσείο

Γούρια από το Μουσείο

Μια σειρά προτάσεων για χριστουγεννιάτικων δώρων από το Μουσείο Μπενάκη

Γούρια από το Μουσείο
Ένα γούρι για το 2018. Το όνομα του, Γούρι – Metamorphosis. Η τιμή του 35 ευρώ. Πρόκειται για μια πρόταση του Μουσείου Μπενάκη (το οποίο για τα μέλη του επιφυλάσσει ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση π.χ το γούρι στοιχίζει για εκείνα 31,50 ευρώ). 


Κλείσιμο

Το γούρι είναι μια δημιουργία των Krama architechts. Στο site του Μουσείου Μπενάκη διαβάζουμε: «Ένα κομμάτι μαρμάρου πήρε τη μορφή της πεταλούδας συμβολίζοντας το "18", ενώ η συσκευασία αναπαριστά τη δομή ενός κουκουλιού που η διαφάνειά της σου επιτρέπει να δεις τη χρυσαλλίδα στο εσωτερικό της. Κάθε επιθυμία για μεταμόρφωση επιτυγχάνεται, ελευθερώνοντας τη χρυσαλλίδα από το εσωτερικό με το άνοιγμα της συσκευασίας και αποκαλύπτοντας τη νέα πεταλούδα που έχει ολοκληρώσει το τελικό στάδιο της μεταμόρφωσης της, φορώντας το σύμβολο του 2018».

Το υλικό του είναι μάρμαρο Αλιβερίου και οι διαστάσεις του, 6,5 x 4 εκ.



Στις προτάσεις του Μουσείου περιλαμβάνεται και άλλο ένα γούρι. Πρόκειται για το γούρι που φέρει τον τίτλο Κουκουβάγια και είναι μια δημιουργία της Σοφίας Μαύρου με υλικά από το Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗ. Υλικό κατασκευής είναι το ασήμι και οι διαστάσεις του, 3 x 1 εκ. Το γούρι τιμάται 30 ευρώ (27 ευρώ για τα μέλη). 

Επιπλέον, στη σειρά των χριστουγεννιάτικων δώρων οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να βρουν μια τρισδιάστατη χάρτινη μπάλα στα 5 ευρώ (4,50 ευρώ για τα μέλη). Πρόκειται για μια δημιουργία των metoo, εμπνευσμένη από το μοτίβο ενός κεντήματος του 18ου-19ου αι. από την Ήπειρο. 



Τρεις κύκλοι σε ανάπτυγμα με πικμάνσεις στο κέντρο και στις άκρες τους, διπλώνονται και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ. Η «κάρτα-μπάλα» μπορεί να στέκεται ανοιχτή ή να κρέμεται από μια κλωστή από το Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗ. Τα υλικά της μπάλας απλά, πολύ απλά: Χαρτί και κλωστή. Και η διάσταση της; Η διάμετρος ενός κύκλου 15 εκ. Επίσης, από το Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗ μια υφασμάτινη μπάλα με διάμετρο 9 εκ. στα 17 ευρώ (15,30 ευρώ για τα μέλη). 



Τέλος, ένα επιτραπέζιο γούρι, ένα καράβι για το 2018 στη τιμή των 45 ευρώ (40,50 ευρώ). Το επιτραπέζιο γούρι για το 2018 είναι μια δημιουργία της Ρίτσας Αναστασιάδου. Τα υλικά για το γούρι (διαστάσεων 20 x 18 εκ.) είναι λαμαρίνα, βαμμένη ηλεκτροστατικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης