Το δώρο των μικρών ζωγραφιών

Το δώρο των μικρών ζωγραφιών

Η ετήσια ομαδική έκθεση στο υπόγειο της Ζουμπουλάκη είναι από χρόνια θεσμός. Η φετινή έκθεση εμπνέεται από την αγάπη του διάσημου Άγγλου ζωγράφου David Hockney να προσφέρει δώρα στους φίλους του

Το δώρο των μικρών ζωγραφιών
Η ετήσια ομαδική έκθεση στο θρυλικό υπόγειο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στη Πλατεία Κολωνακίου είναι από χρόνια ένας θεσμός για την urban culture σκηνή της Αθήνας. 

Ετσι, η έκθεση που φέρει τον τίτλο Μικρές Ζωγραφιές δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ούτε και φέτος. Μικρές Ζωγραφιές 2017, λοιπόν. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. 

Η ιδέα της φετινής έκθεσης εμπνέεται από την αγάπη του διάσημου Άγγλου ζωγράφου David Hockney να προσφέρει δώρα στους φίλους του. Ο Hockney, αναφέρει ο κατάλογος της τελευταίας του έκθεσης στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (Ιούνιος- Οκτώβριος 2017), κάθε πρωί ακόμη στο κρεβάτι του μαζεύει εικόνες πολύχρωμων λουλουδιών στο iPad του και τις στέλνει στους φίλους του. 

Κλείσιμο
Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία του βρίσκει ότι τον Δεκέμβριο του 1962 εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί χαρακτικά που δωρίζει στην οικογένεια και στους αγαπημένους του για τις γιορτές. 

Η έννοια του «δώρου» είναι η κεντρική ιδέα της φετινής Χριστουγεννιάτικης έκθεσης. Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς ενός δώρου ελπίζουμε να συμβάλλει ευχάριστα στην γιορτινή διάθεση όλων μας. Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους «δώρα» όπου οι άνθρωποι που θα τα επιλέξουν να τα δωρίσουν με την σειρά τους σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης