Ένα ξεχωριστό ζευγάρι

Ένα ξεχωριστό ζευγάρι

Το στόρι της πολυβραβευμένης ταινίας «Μια Ξεχωριστή Μέρα» του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη

Ένα ξεχωριστό ζευγάρι
Ο ιθύνων νους πίσω από κάθε υψηλών προδιαγραφών παραγωγή Αλέξανδρος Ρήγας, έχει αναλάβει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου έργου «Μια Ξεχωριστή Μέρα», στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν -μαζί με τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς- ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα. 

Την πρεμιέρα θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν οι κάτοικοι της Πάτρας το τριήμερο 1-2 και 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον ενώ τις γιορτινές ημέρες -από 20/12- η παράσταση μεταφέρεται στην συμπρωτεύουσα στο Θέατρο Αυλαία κι έπειτα σε κεντρική σκηνή της Αθήνας. 

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1938 και συγκεκριμένα στην ¨ξεχωριστή ημέρα¨ την 8η Μαΐου όπου μέσα στο φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, ο Χίτλερ επισκέπτεται τη Ρώμη μέσα σ’ ένα κλίμα πατριωτικής έξαρσης. Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται για τις αντιφασιστικές του ιδέες και μέχρι την δύση του ηλίου θα τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, -εγκλωβισμένη στην υποτιμητική θέση που όριζε το στενό πλαίσιο της κοινωνίας- ήταν παντρεμένη με έναν άνδρα με φασιστικές πεποιθήσεις έχοντας έξι παιδιά. Μέσα στον γενικό παροξυσμό της ημέρας, συναντά τον άγνωστο -μέχρι τότε- άντρα χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις και οι ώρες που θα περάσουν μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της με την μέχρι τώρα ζωή της. 

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης: Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα. 

Η «Μια Ξεχωριστή Μέρα» -Una Giornata Particolare στον Ιταλικό τίτλο- πρόκειται για μια δραματική ιστορία η οποία μετά την κινηματογραφική της παρουσία το 1977 με πρωταγωνιστές την Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννη χαρακτηρίστηκε για τον ιδεολογικό της χαρακτήρα ενάντια στον φασισμό και την ανάγκη για την εξωστρεφή εκτόνωση των εσωτερικών επαναστάσεων του καθενός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης