Ο Άμλετ του Ελευθερίου ταξιδεύει

Ο Άμλετ του Ελευθερίου ταξιδεύει

Στη Καβάλα θα παιχθεί για 3 μέρες η παράσταση -«Ο Πατέρας του Άμλετ» σε κείμενο του Μάνου Ελευθερίου- που «έστησε» ο καλλιτεχνικός  διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ  Θοδωρής Γκόνης

Ο Άμλετ του Ελευθερίου ταξιδεύει
Στη Καβάλα και στο θέατρο που φέρει το όνομα της Αντιγόνης Βαλάκου ταξιδεύει η παράσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη. Η παράσταση «Ο Πατέρας του Άμλετ» σε κείμενο του Μάνου Ελευθερίου. Η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του Θοδωρή Γκόνη. Ερμηνεύει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21.00 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20.00. 

Ο Θοδωρής Γκόνης γράφει για το έργο και την παράσταση: «Χρόνια τώρα ο Μάνος Ελευθερίου μελετάει τον Άμλετ, τους μονολόγους, τις μεγάλες σκηνές στις παλιές, μυθικές μεταφράσεις του Περβάνογλου και του Δαμιράλη.

Κλείσιμο
Μετράει φόνους, βλέπει τα αίματα, το φαρμάκι, το δηλητήριο να στάζει, να κυλά, να μπαίνει στη φλέβα με τον ασπασμό, με το φιλί. Το αδελφικό.

Ο Μάνος Ελευθερίου γνωρίζει τον Άμλετ από στήθους.  Έρχεται σαν σκιά, σαν φάσμα, σαν όνειρο με το φάντασμα του πατέρα, να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς. Μόνο που έχουμε ξεχάσει τον λόγο. Και αυτόν ακριβώς τον λόγο έρχεται να μας πει, να μας υπενθυμίσει με τον δικό του τον τρόπο, τον τρόπο του πατέρα. Του πατέρα του Άμλετ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης