Μια συναυλία αφιερωμένη στον Σαμάρα

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Σαμάρα

Τα έργα του Κερκυραίου συνθέτη του Ολυμπιακού Υμνου θα ακουστούν με την συνδρομή της φιλαρμονικής «Μάντζαρος» στο Μέγαρο Μουσικής 

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Σαμάρα
O Σπύρος Σαμάρας (1861–1917), ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, ο συνθέτης του Ολυμπιακού Ύμνου. Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά ονόματα που έλαμψαν στα ιταλικά λυρικά θέατρα των τελών του 19ου αιώνα. Ένας Κερκυραίος μουσικός που «έφυγε» νωρίς, αλλά άφησε πίσω του πλήθος συνθέσεις –όπερες, οπερέτες, ορχηστρικά κ.ά.– τη γοητεία των οποίων ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά. Ο Σαμάρας είχε σπουδάσει σύνθεση στο φημισμένο Κονσερβατουάρ του Παρισιού. 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του διοργανώνοντας μια συναυλία-αφιέρωμα στις 25 Νοεμβρίου 2017 στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. 

Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» αντλεί από την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Κέρκυρας και ερμηνεύει τη μουσική ενός από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Στη συναυλία θα παιχθούν: Εμβατήριο επί τοις γάμοις της Α.Β.Υ. του διαδόχου Κωνσταντίνου, Ανατολικές σκηνές, Ουγγρική ραψωδία από την όπερα Λιονέλλα, Ιντερμέδιο από την όπερα Η μάρτυς, Η πριγκίπισσα της Σάσσωνος, Ένα πουλί, χρυσό πουλί, Άνοιξις, - Σ' αγαπώ, Νανούρισμα, Ασπασμός προς τη μητέρα Ελλάδα, Για την ένδοξη πατρίδα από την οπερέτα Πόλεμος εν πολέμω, Ύμνος προς τον Βάκχον και Ολυμπιακός Ύμνος. 

Στην συναυλία συμμετέχουν η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ (διεύθυνση χορωδίας: Κωστής Κωνσταντάρας), η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo» (διεύθυνση χορωδίας: Antony Ivanov), η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» (διεύθυνση χορωδίας: Δήμητρα Καλογεροπούλου) και φυσικά, η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» (μουσική διεύθυνση: Σωκράτης Άνθης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης