Ένα τεστ για τον διαβήτη

Ένα τεστ για τον διαβήτη

Η υπηρεσία doctoranytime (ένα από τα πλέον επιτυχημένα startups της χώρας) έφτιαξε ένα πολύ χρήσιμο κουίζ που ανιχνεύει με τον τρόπο του συμπτώματα του σακχαρώδους διαβήτη

Ένα τεστ για τον διαβήτη
Ο ίδιος είμαι διαβητικός. Το ανακάλυψα πριν 10 ολόκληρα χρόνια. Και από τότε προσαρμόσθηκα στα νέα δεδομένα της ζωής μου. 

Η ομάδα του
www.doctoranytime.gr – μιας υπηρεσία παροχής online υπηρεσιών στο χώρο της υγείας- έφτιαξε ένα πολύ χρήσιμο
κουίζ
Κλείσιμο
για όλους όσοι ζουν στους ρυθμούς μιας πόλης όπως η Αθήνα στο πλαίσιο μιας γενικότερης δουλειάς ευαισθητοποίησης.

Η δουλειά τους –συνοδευτικά κείμενα και
κουίζ- έχει ως εξής: «Τα τελευταία 30 χρόνια ο διαβήτης στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί. Ένας στους 10 έχει διαγνωστεί ήδη με σακχαρώδη διαβήτη, ενώ υπολογίζεται ότι το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν χωρίς να το γνωρίζουν είναι εξίσου ανησυχητικό (πάνω από 300 χιλιάδες). 

Το ποσοστό των διαγνωσμένων διαβητικών στη χώρα μας μετρά περισσότερα από 1.187.300 περιστατικά.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα από τα συχνότερα μεταβολικά νοσήματα στη χώρα μας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή παράγει λιγότερη ποσότητα ή αυτή που παράγει χρησιμοποιείται αναποτελεσματικά. Αυτό έχει ως απόρροια την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο). 

Αλήθεια, εσύ θα αναγνώριζες τα συμπτώματα του διαβήτη αν τα είχες; Ποιοι είναι οι 5 καλύτεροι τρόποι να προλάβεις το διαβήτη εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

Πρόσεξε τη διατροφή σου: Ο σακχαρώδης διαβήτης οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στη διατροφή που ακολουθείς. Ανθυγιεινές επιλογές όπως τα τρανς λιπαρά, η ζάχαρη και η απουσία λαχανικών και φρούτων από τη διατροφή σου επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου. Η ανεπαρκής σε θρεπτικά συστατικά τροφή δρα αρνητικά στη γλυκόζη του αίματος, με αποτέλεσμα να μην επιτελούνται σωστά οι λειτουργίες του οργανισμού. 

Κάνε το τεστ: Αλήθεια, γνωρίζεις ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη; Το doctoranytime, η μεγαλύτερη online υπηρεσία που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις τον καλύτερο γιατρό και να κλείσεις εύκολα και γρήγορα ραντεβού μαζί του, σε βοηθά να διαπιστώσεις μέσω ενός τεστ πόσο πιθανό είναι να πάσχεις από διαβήτη.

Κάνε το τεστ και μάθε πόσο κινδυνεύεις

Close


Ασκήσου με συστηματικότητα: Είναι σημαντικό να ασκείσαι τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα με ήπια ή εντονότερη σωματική άσκηση. Ενημερώσου από το γιατρό σου για το είδος άσκησης που μπορείς να κάνεις αναλόγως του ιατρικού ιστορικού σου και απευθύνσου σε ένα γυμναστή για να σου φτιάξει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης εξατομικευμένο και βασισμένο στις δικές σου ανάγκες. 

Μικρά και συχνά γεύματα: Το μυστικό για να διατηρήσεις σε ισορροπημένο επίπεδο τη γλυκόζη στο αίμα σου είναι να τρως μικρά και συχνά γεύματα. Αυτό θα σε βοηθήσει τόσο να ελέγξεις το βάρος σου όσο και να μην διαταράσσεται η γλυκόζη στο αίμα σου προκαλώντας σου συμπτώματα υπογλυκαιμίας.

Διατήρησε το βάρος σου σε υγιή επίπεδα: Το σωματικό σου βάρος επηρεάζει τον κίνδυνο να παρουσιάσεις διαβήτη. Η αύξησή του, η διάρκεια που ένα άτομο είναι παχύσαρκο, αλλά και η κατανομή του λίπους ευνοεί την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Κάνε τακτικά check-up: Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις αν έχεις διαβήτη και να μετρήσεις τον κίνδυνο να νοσήσεις από αυτόν στο μέλλον είναι μέσω των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων. Βάλε στο ετήσιο check-up σου και τον έλεγχο του σακχάρου σου και πραγματοποίησε κλινική εξέταση από τον αρμόδιο γιατρό. Για να μην ψάχνεις ποιος είναι ο ειδικός που θα απευθυνθείς και τι πρέπει να ξέρεις, μπες στο doctoranytime και λύσε κάθε σου απορία σχετική με τον τύπο διαβήτη που σε απασχολεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης