Τα τρομερά παιδιά του ελληνικού τραγουδιού

Τα τρομερά παιδιά του ελληνικού τραγουδιού

Η τριάδα Σελεμίδου- Παρασκευάκος- Βασιλόπουλος μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Passport ξεκινά περιοδεία με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα

Τα τρομερά παιδιά του ελληνικού τραγουδιού
Η παράσταση τους “Τρίτη Έξοδος” στο Passport Κεραμεικός ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων. Το επιτυχές “βάπτισμα πυρός” σε μια κεντρική μουσική σκηνή της Αθήνας τους έδωσε το απαιτούμενο θάρρος για να ξεκινήσουν άμεσα μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός της περιοδείας η Χαλκίδα και η φιλόξενη στους νέους δημιουργούς ”Οδός Ονείρων” την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. 

Ο λόγος για την τριάδα Δήμητρα Σελεμίδου - Σπύρος Παρασκευάκος - Γιάννης Βασιλόπουλος, τα τρομερά παιδιά του νέου κύματος του ελληνικού τραγουδιού. 

Με άξονα την “Τρίτη έξοδο”(την κοινή δισκογραφική δουλειά της τριάδας), τα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Σπύρου Παρασκευάκου «Απ’ το μηδέν» αλλά και αγαπημένα τους τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας, έρχονται μαζί να συμπληρώσουν μια μουσική αφήγηση που ακολουθεί τα βήματα της εποχής μας προς την επιτακτική της ενηλικίωση.

Κλείσιμο
Ας τους γνωρίσουμε: 
Ο
Γιάννης Βασιλόπουλος
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Το Δεκέμβριο του 2011, σε ηλικία 13 χρονών, δημοσιεύει το πρώτο του πεζό κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο που διατηρεί ως σήμερα. Παράλληλα κάνει τα πρώτα του βήματα στην στιχουργική, τα οποία και τον οδηγούν να δηλώσει συμμετοχή στην 4η Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου το 2013. Αφού διακρίνεται στον διαγωνισμό από τον Παρασκευά Καρασούλο, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με κείμενα από το ιστολόγιό του με τίτλο «Αδιανόητα διαφορετικοί» (εκδ. Μικρή Άρκτος).

Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφορεί το CD-single «4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου» στο οποίο συμμετέχει στιχουργικά με δύο τραγούδια, σε μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία της Δήμητρας Σελεμίδου και της Πολυξένης Καράκογλου. Τα τραγούδια παρουσιάζονται ζωντανά στον ΙΑΝΟ σε πέντε παραστάσεις με άξονα την 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους συμμετέχει στην παράσταση «Μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση» σε επιμέλεια του Παρασκευά Καρασούλου.

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί η ενότητα παιδικών τραγουδιών «Ποιος μου χάλασε το τραίνο;» σε στίχους που συνυπογράφει με τον Παρασκευά Καρασούλο και μουσική του Γιώργου Ανδρέου. Τα τραγούδια της ενότητας ερμηνεύουν η Κορίνα Λεγάκη, η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς, όπως επίσης συμμετέχουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Δήμητρα Γαλάνη. Η τελευταία μάλιστα υπογράφει τη σύνθεση και για ένα τραγούδι.

Τον Οκτώβριο του 2016 ξεκινά τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφορεί το τραγούδι «Συννεφιασμένα βλέμματα» ως προπομπός της πρώτης του ενότητας τραγουδιών με τίτλο «Τρίτη Έξοδος» σε συνεργασία με τον συνθέτη Σπύρο Παρασκευάκο και την ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου που κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2017.



Τον Νοέμβριο του 2017 επιμελείται καλλιτεχνικά την μουσική παράσταση «Τρίτη έξοδος» με τον Σπύρο Παρασκευάκο και τη Δήμητρα Σελεμίδου, που παρουσιάζεται με επιτυχία στο PassPort Κεραμεικός. 

O Σπύρος Παρασκευάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1986. Αποφοίτησε από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Σπούδασε κλασσικό πιάνο με καθηγήτρια την Νίκη Κεραμέκη. Έγραψε έως σήμερα μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις («Υγρά μάτια», «Virtual reality», «Το πράσινο μου το φουστανάκι», «Μια νύχτα για τον Σαίξπηρ»), ενώ με την θεατρική ομάδα Αίολος υπέγραψε τη μουσική των θεατρικών παραστάσεων «Ο μικρός εγώ», «Ματωμένος γάμος» και «οδός Ολύμπου 12» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου, που παρουσιάστηκαν στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου ενώ τον Απρίλιο του 2014 συμμετείχε στο cd «4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου» με δύο τραγούδια του σε μουσική και στίχους δικούς του (Ο Γλυκός Γενάρης και Βήμα εκτός) και ερμηνεία του Απόστολου Κίτσου. Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του εργασία με τίτλο «Απ’ το μηδέν» και ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη. Το τραγούδι του «Ο Άνθρωπος μπορεί» (που ερμήνευσαν ο Ζ. Καρούνης και η Πολυξένη Καράκογλου) ξεχώρισε στα ραδιόφωνα σημειώνοντας επιτυχία. 

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Συννεφιασμένα βλέμματα» ως προπομπό της ενότητας τραγουδιών με τίτλο «Τρίτη Έξοδος» σε συνεργασία με τον στιχουργό Γιάννη Βασιλόπουλο και την ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017. Παράλληλα, κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Μικρά Καρφιά» από τη Μικρή Άρκτο, μεταφέροντας μέσα από τα δεκαεννέα της ποιήματα, το φορτίο των λέξεων και των ποιητικών εικόνων του από την εφηβεία έως σήμερα.

Τον Νοέμβριο του 2017 παρουσίασε στο PassPort Κεραμεικός με επιτυχία την μουσική παράσταση «Τρίτη έξοδος» που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά με τον Γιάννη Βασιλόπουλο και ερμήνευσε η Δήμητρα Σελεμίδου.



Η Δήμητρα Σελεμίδου γεννήθηκε πριν είκοσι χρόνια στη Θεσσαλονίκη και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Φλώρινα όπου και τελείωσε το Λύκειο και τις πρώτες μουσικές της σπουδές (μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο της Φλώρινας). Σε ηλικία 16 ετών διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου ως ερμηνεύτρια, εντυπωσιάζοντας παρά το νεαρό της ηλικίας της, για την ερμηνευτική της αισθαντικότητα και τις φωνητικές της δυνατότητες. 

Το 2014 συμμετείχε στη δισκογραφική παρουσίαση των διακριθέντων δημιουργών της 4η Ακρόασης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Αποφοίτηση» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ενώ το 2015 ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Ανδρέου την επέλεξαν για να ερμηνεύσει έναν πρωτότυπο κύκλο παιδικών τραγουδιών τους με τίτλο «Ποιος μου χάλασε το τραίνο» (έκδ. Μικρή Άρκτος), μαζί με δύο άλλους νέους ερμηνευτές, την Κορίνα Λεγάκη και τον Δημήτρη Βουτσά. Πήρε μέρος στις ζωντανές εμφανίσεις των δημιουργών –ερμηνευτών της 4ης Ακρόασης, τραγούδησε με τη δασκάλα της Έλλη Πασπαλά στο Μέγαρο Μουσικής και συμμετείχε σε συναυλίες νέων δημιουργών.

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Συννεφιασμένα βλέμματα» ως προπομπό της ενότητας τραγουδιών με τίτλο «Τρίτη Έξοδος» σε συνεργασία με τον στιχουργό Γιάννη Βασιλόπουλο και τον συνθέτη Σπύρο Παρασκευάκο που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017. Το καλοκαίρι του 2017 βρισκόταν στο πλευρό του Μάριου Φραγκούλη στην καλοκαιρινή του περιοδεία "Μικρό Νησάκι Η Καρδιά" σε όλη την Ελλάδα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων κομμάτια από την Τρίτη έξοδο. 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετείχε μαζί με τον Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο με τίτλο «Ελλάς η χώρα των ονείρων και Τραγούδια απο το θέατρο». Τον Νοέμβριο του 2017 παρουσίασε στο PassPort Κεραμεικός με επιτυχία την μουσική παράσταση «Τρίτη έξοδος» που επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά ο Σπύρος Παρασκευάκος και ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

Ζει πλέον στην Αθήνα όπου παράλληλα με το τραγούδι σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ συνεχίζει μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης