Σαπούνι από αλάτι;

Σαπούνι από αλάτι;

Μια εταιρεία από το Μεσολόγγι κυκλοφορεί στην αγορά σαπούνια ελαιολάδου με ακατέργαστο αλάτι αλλά και λάσπη με ιαματικές ιδιότητες!

Σαπούνι από αλάτι;
Η έκπληξη μου όταν έλαβα το πεσκέσι από το Μεσολόγγι εκφράσθηκε με την απορία: «Σαπούνι από αλάτι; ». Η απάντηση του φίλου μου ήταν απλή και είχε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής. «Στο Μεσολόγγι λόγω των αλυκών υπάρχει υπερεπάρκεια αλατιού, ενώ τα λιόδεντρα είναι σε απόσταση βολής από τη πόλη». Πείστηκα – δεν ήθελα και πολύ. Στη συνέχεια, το δοκίμασα από καθαρή περιέργεια… Άλλη αίσθηση…

Έψαξα τα στοιχεία του παραγωγού και τον ανακάλυψα κάτω από την φίρμα «Φύσις και Ουσία». (
physiskaiousia.gr). 

Κλείσιμο
Έτσι, λοιπόν, …έφθασα στον παραγωγό του προϊόντος. Σαπούνι Ελαιολάδου με Ακατέργαστο Αλάτι Μεσολογγίου λοιπόν – ένα ξεχωριστό προϊόν γιατί έχει και ιδιαίτερη ταυτότητα λόγω σύνθεσης αλλά και τοπική αναφορά ( Μεσολόγγι- Αλυκές).



Αλλά, στο site της εταιρείας με περίμενε και μια επιπλέον έκπληξη: Το Ιλυοσάπουνο. Ένα μοναδικό στην Ελλάδα καλλυντικό σαπούνι ελαιολάδου με ιαματική λάσπη Μεσολογγίου. Πρόκειται, για ένα σαπούνι εμπλουτισμένο με πολύτιμα ιχνοστοιχεία της λάσπης, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αρίστης ποιότητας μέλι κατάλληλο για απολέπιση (peeling) και βαθύ καθαρισμό σώματος ή προσώπου.

Η ιαματική λάσπη - γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες- προέρχεται από τις περιοχές "Αγία Τριάδα" και "Φοινικιά" Μεσολογγίου (τόπος ξεκούρασης και αναψυχής για τον Λόρδο Βύρωνα).  

Η θέση της περιοχής, μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες και τα γύρω ασβεστολιθικά πετρώματα διατηρούν το τοπίο παρθένο και αμόλυντο. Επίσης ολόκληρη η περιοχή προστατεύεται από την συνθήκη "Ramsar" ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας.

Οι αναλύσεις που έγιναν για λογαριασμό της εταιρείας έδειξαν χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα (Hg, As, Pb, Cd κ.λ.π.) καθώς και πληθώρα πολύτιμων ιχνοστοιχείων όπως ενώσεις του θείου, οργανικές ενώσεις, στρόντιο, βόριο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, λίθιο, φώσφορος, μαγγάνιο, ασβέστιο και οργανικές ενώσεις (φαινόλες), στοιχεία με γνωστές θεραπευτικές / αντιερεθιστικές ιδιότητες για το ανθρώπινο σώμα, ενώ για την συλλογή της λάσπης έχει ενημερωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. 

Όπως διαβάζω στο site της εταιρείας: «H μαύρη ιαματική λάσπη χρησιμοποιείται αυτούσια - χωρίς καμία επεξεργασία στα σαπούνια μας. Το ιλυοσάπουνο Μεσολογγίου με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αρίστης ποιότητας μέλι διατίθεται σε τρεις τύπους: με εκχύλισμα βιολογικής μέντας ή βιολογικού χαμομηλιού και με κατσικίσιο γάλα. Είναι ιδανικό για απολέπιση (peeling) και βαθύ καθαρισμό σώματος ή προσώπου. Αποτοξινώνει και αναζωογονεί το δέρμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης