Ηράκλειο καλεί Τελ Αβίβ!

Ηράκλειο καλεί Τελ Αβίβ!

Στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζονται οι προβολές του 1ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου που διοργανώνουν δημοτικοί φορείς με προσκαλεσμένη χώρα το Ισραήλ

Ηράκλειο καλεί Τελ Αβίβ!
Ένα νέος θεσμός – το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου- με καινοτόμο σχέδιο και προγραμματισμό παίρνει σάρκα και οστά στην πόλη του Ηρακλείου με σκοπό να ενώσει χώρες και κουλτούρες.   

Η πρώτη διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Ισραηλινό κινηματογράφο - με την ευγενική προσφορά του Μορφωτικού Τμήματος της Ισραηλινής Πρεσβείας. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ έχουν σκοπό κάθε χρόνο να παρουσιάζονται ταινίες από χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο. 

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει αναλάβει η σχετική Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού μαζί με την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού , Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ) με την προσδοκία: “Tο φεστιβάλ να συνδεθεί με το εργαστήριο κινηματογράφου το οποίο βρίσκεται στα σχέδια υλοποίησης του πολιτιστικού σχεδιασμού του νέου έτους και επιπλέον ευελπιστεί στην σχετική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Κλείσιμο
Οι πρώτες προβολές από ένα κύκλο 8 ταινιών του φεστιβάλ ξεκίνησαν ήδη. Εχουν προβληθεί οι ταινίες – προβολές στις 15-16-και 17/11- «Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού» σε σκηνοθεσία Eran Riklis, «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» σε σκηνοθεσία Avi Nesher και «To καλοκαίρι της Αβία» σε σκηνοθεσία Eli Cohen. 

Ακολουθούν: 

Δευτέρα 20/11
Πλατεία Ονείρων (σκηνοθεσία Benny Torraty)                                       

Τρίτη 21/11
Αντίκες Φίντελμαν (σκηνοθεσία Yossi Madmoni)
Πρόκειται για μια δραματική ταινία του 2011, που έχει τιμηθεί το 2011 με τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ και του Karlovy Vary.

Τετάρτη 22/11
Κατακλυσμός (σκηνοθεσία Guy Nativ)
Πρόκειται για μια δραματική ταινία, που τιμήθηκε με το βραβείο καλλίτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφας το 2011 και τα Βραβεία Κοινού και Καλλίτερης Καλλιτεχνικής Επίτευξης στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 23/11
ΟΡ - Θησαυρέ μου (Σκηνοθεσία Keren Yedaya)
Μια δραματική ταινία με οκτώ διεθνείς διακρίσεις.

Παρασκευή 24/11
Κανάλι Μπλάουμιλχ (Σκηνοθεσία Efraim Kishon)
Μια κωμωδία που απετέλεσε την Ισραηλινή υποψηφιότητα για το Βραβείο Golden Globe το 1970.

Οι προβολές παρουσιάζονται στις 20:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο - Λεωφόρος Πλαστήρα 10, Κομμένο Μπεντένι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης