Ο Σόλων και το σόι του!

Ο Σόλων και το σόι του!

Ο Αγρινιώτης ηθοποιός Σόλων Τσούνης πέρασε από τον στίβο και τα «καλάθια» στη θεατρική σκηνή και τα τηλεοπτικά πλατό!

Ο Σόλων και το σόι του!
Ο Σόλων Τσούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον αθλητισμό . Αυτοδίδακτος ζωγράφος, πέρναγε αρκετές ώρες της παιδικής του ηλικίας ζωγραφίζοντας, κάνοντας μαθήματα αγγειοπλαστικής και παράλληλα κάνοντας στίβο και μπάσκετ. 

Στην εφηβεία ανακάλυψε το γκράφιτι, ενώ στην θέση του μπάσκετ ήρθε το σκέιτμπορντ. 

Στα δεκαοχτώ του και με την αποφοίτηση του από το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει φωτογραφία και έπειτα γραφιστική. 

Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της θητείας του στον στρατό, του γεννήθηκε η επιθυμία να εξερευνήσει και την υποκριτική τέχνη.

Το 2004 και αμέσως μετά την απόλυση του, έδωσε εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν όπου και πέρασε. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης, δουλεύοντας με σκηνοθέτες, όπως τον Έυη Γαυριηλιδη, τον Νίκο Μαστοράκη, τον Κωστή Καπελώνη. 



Στις τελικές εξετάσεις της σχολής τον εντόπισε η cast director Ελευθερία Δημητρομανωλάκη και έτσι κάνανε μαζί το πρώτο casting για την σειρά "Λούφα και παραλλαγή" . Ο πρώτος τηλεοπτικός ρόλος έκλεισε ενώ παράλληλα με την πραγματοποίηση της μικρού μήκους ταινίας "Η πυραμίδα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαθανάση πήρε το βραβείο του "Α' αντρικού ρόλου για το 2007" στον διαγωνισμό Μικρές νύχτες του περιοδικού Σινεμά. Ένας από τους κριτές της επιτροπής στον διαγωνισμό ήταν ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας και η πρόταση για συνεργασία στην κινηματογραφική ταινία "Η νήσος" δεν άργησε να έρθει. Έτσι έγινε η αρχή και από εκεί και πέρα ο ένας ρόλος έφερνε τον άλλον σε κινηματογράφο και τηλεόραση. 

Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό σήριαλ του Alpha «Τo Σόϊ Σου» που παίζεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00.  

Ο ρόλος του; Ο Διονύσης είναι ο μόνος γιος της οικογένειας Χαμπέα και έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από την υπόλοιπη οικογένεια. Είναι χορτοφάγος, φανατικός οικολόγος και εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός, κάτι που εκνευρίζει τον πατέρα του μιας και θα τον ήθελε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση που δεν είναι άλλο από κρεοπωλειο.  

O καλύτερος σου φίλος τι λέει συνήθως για εσένα;
Οι καλοί μου φίλοι/φίλες δεν χρειάζεται να πουν τίποτα για μένα, παρά μόνο αν χρειαστεί. Με τους κολλητούς μου είμαστε πλέον σαν οικογένεια . Η οικογένεια δεν χρειάζεται να μιλάει πολύ για κάποιο από τα μέλη της. Οι δικοί μου άνθρωποι με γνωρίζουν τόσο καλά , που είναι σαν να τα ξέρουν όλα. Δικαιολογούν όλες τις συμπεριφορές μου γιατί ξέρουν ποιος ακριβώς είμαι. Ξέρουν τι με ενοχλεί, τι με ευχαριστεί, τι με κάνει χαρούμενο, κτλ. Σίγουρα, οι φίλοι μου και η οικογένεια μου, είναι περήφανοι για μένα και εγώ για αυτούς. Αν ποτέ χρειαστεί θα τους υπερασπιστώ και θα με υπερασπιστούν. Είναι πολύ σημαντική η ανιδιοτέλεια που υπάρχει στην πραγματική φιλία και είναι θαυμαστό ότι με κάποιους λιγοστούς ανθρώπους ταιριάζεις τόσο, που βρίσκονται δίπλα σου για πάντα και λένε μόνο την αλήθεια.

Ανήσυχος καλλιτεχνικά, πώς σε κέρδισε η υποκριτική;
Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από πολλές τέχνες. Ζωγραφίζω,τραβάω φωτογραφίες, κάνω χαρακτική και βέβαια υπάρχει και η υποκριτική, που τελικά είναι η τέχνη που επέλεξα και με επέλεξε, επαγγελματικά. Η υποκριτική με κέρδισε γιατί είναι μια τέχνη μέσα από την οποία μπορώ να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Διαβάζοντας θεατρικά κείμενα, αναλύοντας χαρακτήρες και προσωπικότητες, που τις πιο πολλές φορές είναι μακριά από μένα, νιώθω ότι μπορώ να καταλάβω καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μου και σίγουρα να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου, να έρθω αντιμέτωπος με τις φοβίες και τις αδυναμίες μου και όσο μπορώ να τις διορθώσω. Η υποκριτική είναι μια κοινωνική και ομαδική τέχνη, μέσα απ την οποία έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Παρ' όλα αυτά είναι ένα σκληρό επάγγελμα που για να το κάνει κανείς πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένος και πειθαρχημένος. 

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος ρόλος σου μέχρι σήμερα;
Όλοι οι ρόλοι έχουν δυσκολίες… Για την ακρίβεια σε όλους τους ρόλους που έχω παίξει υπάρχει κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των προβών που περνάω δύσκολα ή για να το πω αλλιώς, που απογοητεύομαι, μέχρι να γίνει το κλικ μέσα μου που θα μου φανερώσει τον δρόμο και τρόπο να βρω τον ρόλο. Δεν θα είχε νόημα εάν γινόταν κάτι αβίαστα και εύκολα. Σκέψου να κάνεις τρεις μήνες πρόβα και έχεις βρει τον ρόλο από την πρώτη μέρα, θα ήταν πραγματικά βαρετό, το μόνο πράγμα που θα είχες να κάνεις είναι να μάθεις λόγια. Κατά την γνώμη μου, αυτό δεν είναι υποκριτική. Ακόμα και τον πιο εύκολο φαινομενικά ρόλο, αν τον εξερευνήσεις βαθιά, μπορείς να τον κάνεις πολύ ενδιαφέρον και πολυδιάστατο.



Ποιες είναι οι προκλήσεις για ένα ρόλο σε μια τηλεοπτική σειρά; Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά; 
Πολλοί λένε ότι η τηλεόραση είναι εύκολο πράγμα. Εγώ δεν το πιστεύω καθόλου. Η διαδικασία για να χτίσεις έναν τηλεοπτικό ρόλο είναι η ίδια με αυτή του θεάτρου, μόνο που στην τηλεόραση δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνο για πρόβες και πολύωρες συζητήσεις με τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους για τον χαρακτήρα που θα υποδυθείς κτλ . Πρέπει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να βρεις τον ρόλο και κατά την διάρκεια του γυρίσματος, χωρίς πολύ πρόβα, να φτιάξεις έναν αληθινό χαρακτήρα που θα πείσει τους τηλεθεατές. Ε, εάν δεν είναι αυτό πρόκληση τότε τι είναι; Τα θετικό είναι ότι μέσα από την τηλεόραση ο ηθοποιός μαθαίνει να είναι σε ετοιμότητα και επίσης μαθαίνει να λειτουργεί πολύ με αυτοσχεδιασμό. Κάτι αρνητικό δεν βρίσκω σε όλο αυτό.

Τι είναι για σένα « Το σόι σου » εδώ και 4 χρονιά;
"Το σόι σου" εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει γίνει σχεδόν πραγματικό σόι! Έχουμε αγαπηθεί και δεθεί πολύ μεταξύ μας και σίγουρα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου.

Πώς βλέπεις τις σημερινές θεατρικές παραγωγές;
Κάποιες είναι καλές και κάποιες δεν είναι καλές. Πάντα συνέβαινε αυτό, απλώς τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι καλές παραγωγές και έχουν αυξηθεί οι κακές. Επίσης θα ήθελα να πω, ότι το να σκηνοθετήσει κάποιος δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Προϋποθέτει σπουδές, πάρα πολύ διάβασμα, πολλές γνώσεις σε τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο ή μεγάλη εμπειρία μέσα στο θέατρο. Δεν αρκεί μόνο να θέλει κάποιος να σκηνοθετήσει, πρέπει να έχει την ικανότητα και αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά.

Ποιον ηθοποιό είχες ή και έχεις ως μέντορα και τι θα συμβούλευες όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική σε επαγγελματικό επίπεδο;
Είναι κάποιοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που τους εκτιμώ πολύ και τους θαυμάζω. Με κάποιους είχα την τύχη να δουλέψω και με κάποιους άλλους που θα το ήθελα πολύ. Δεν έχει νόημα να ονοματίσω, πάντως σίγουρα έχουν κάποιους υπάρξει μέντορες και έχω μάθει πολλά από αυτούς. Τώρα, σε κάποιον που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την υποκριτική το μόνο που έχω να πω είναι να το κάνει αρκεί να ξέρει μέσα του, για ποιο λόγο θέλει να το κάνει.

Και για το τέλος θα ήθελα να μου πεις μια επιθυμία ένα όνειρο και κάτι που δεν ξέρουμε για εσένα;
Η επιθυμία μου είναι να μπορώ να συνεχίσω να ζω μέσα από αυτή την δουλειά, να είμαι καλά και να έχω την ευκαιρία να παίξω ωραίους και ενδιαφέροντες ρόλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης