ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δερμάτινες συνεισφορές στην αθηναϊκή urban culture

Δερμάτινες συνεισφορές στην αθηναϊκή urban culture

Ο Αλέξανδρος Κωτούλας εργάστηκε στο handbag design τμήμα του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι και επέστρεψε στην Αθήνα με το δικό του brand

Δερμάτινες συνεισφορές στην αθηναϊκή urban culture
Ο Αλέξανδρος Κωτούλας γεννήθηκε στην Καστοριά, και μεγάλωσε μέσα σε ένα εργαστήριο γουνοποιίας. 

Το γεγονός αυτό ήταν καθοριστικό για την αγάπη του στην κατασκευή δερμάτινων ειδών πολυτελείας. 

Πρώτος του σταθμός ήταν Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός. Μία περίοδος που ουσιαστικά έφερε στην επιφάνεια τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και τη μεγάλη του επιθυμία να στραφεί σε κάτι πιο δημιουργικό. Έπειτα από μία χρονιά εντατικής προετοιμασίας, έγινε δεκτός σε μία από τις πιο διακεκριμένες σχολές σχεδίου παγκοσμίως, τη Design Academy Eindhoven.

Κλείσιμο
Η βάση του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν η Ολλανδία. Την περίοδο αυτή, σε μία Ακαδημία σημαντικά πιο απαιτητική και από το Πολυτεχνείο που ήδη είχε αποφοιτήσει, ο Αλέξανδρος εξειδικεύτηκε στη σύλληψη, το σχεδιασμό και την κατασκευή ειδών πολυτελείας. 

Η πλειονότητα των αντικειμένων που θα κληθεί να σχεδιάσει κατασκευάζονται εξολοκλήρου από τον ίδιο, καλλιεργώντας έτσι ένα πολύπλευρο σχεδιαστικό προφίλ με γνώσεις ξυλουργικής, μεταλλικών κατασκευών, κεραμικής, και φυσικά ραπτικής και υφαντουργίας. Η προσαρμοστικότητα της σχολής, βασισμένη στο μοντέλο του Bauhaus, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε σχεδιαστή να αναπτύξει τις δεξιότητες που τον ενδιαφέρουν και έτσι ο ίδιος στρέφεται σε projects που αφορούν στην επεξεργασία δέρματος και υφασμάτων.



Επόμενος σταθμός για τον Αλέξανδρο το Παρίσι, όπου μετά από αλλεπάλληλες συνεντεύξεις καταφέρνει να εισχωρήσει στα άδυτα του μεγαλύτερου οίκου δερμάτινων ειδών, στο θρυλικό fashion powerhouse, Louis Vuitton. 

Για ένα χρόνο, και τέσσερις κολλεξιόν, μυείται στα μυστικά κατασκευής των μεγαλύτερων αντικειμένων πόθου της μόδας. Η δραστηριότητα του εκεί περιλαμβάνει από την αναζήτηση τάσεων και τη πρόταση νέων concept μέχρι το σχεδιασμό leather goods για τις τρέχουσες collection, τη μόνιμη συλλογή του οίκου αλλά και ειδικά project που αφορούν σε εξατομικευμένες ανάγκες απαιτητικών πελατών.

Η πρώτη του ανεξάρτητη προσπάθεια σχεδιασμού και παραγωγής δερμάτινων ειδών μετράει ήδη τέσσερα χρόνια όταν, βρισκόμενος ακόμη στην Ολλανδία, σχεδίασε στα πλαίσια των σπουδών του το πρώτο του σακίδιο, ένα travel backpack με το τίτλο Voyager, προϊόν το οποίο έτυχε μεγάλης απήχησης τόσο εντός όσο και εκτός σχολής. 



Ταξιδεύοντας συχνά πίσω στην Ελλάδα, ξεκίνησε να χτίζει ένα δίκτυο από προμηθευτές δερμάτων και ράφτες, εξειδικευμένους στο δέρμα. 

Ένα από αυτά τα ταξίδια είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο του προϊόν. Ένα προϊόν διαθέσιμο - πριν 3 χρόνια σε αποκλειστικότητα- από το Designers’ Eshop, MONOQI, του κολοσσού των εκδόσεων Condé Nast. 

Fast forward στο σήμερα, μετά από 11 χρόνια σπουδών, και εξοπλισμένος με τα εφόδια που του εξασφάλισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο εύρος σπουδών, ο Αλέξανδρος αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση του πίσω στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Αθήνα. Στις αρχές του 2017, ο Αλέξανδρος αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, λανσάροντας την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή για το προσωπικό του brand, ALEXQUISITE. Με τον τίτλο _ONE, στόχος του ήταν να σχεδιάσει τον πυρήνα της μόνιμης συλλογής με τέσσερα βασικά κομμάτια για τη σύγχρονη urban, ανδρική και γυναικεία, γκαρνταρόμπα: backpack, shopping bag, crossbody και θήκη laptop.

Οι πρώτες αυτές τσάντες, κατασκευασμένες εξολοκλήρου από δέρμα, παρουσιάζονται σε 4 τολμηρούς συνδυασμούς, όχι μόνο χρωμάτων αλλά και υφών. Ο minimal σχεδιασμός των τελικών προϊόντων προέκυψε μετά από μήνες πειραματισμών και δοκιμών με στόχο να εξαλειφθούν περιττά διακοσμητικά στοιχεία, στοχεύοντας σε μια στιβαρή σειρά που αποπνέει πρωτοτυπία, διακριτική πολυτέλεια αλλά κυρίως διαχρονικότητα.



Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού έχει κατασκευαστεί στο χέρι από μικρά οικογενειακά εργαστήρια τη. Εξειδικευμένοι τεχνίτες, με δεκαετίες εμπειρίας και γνώσης στα χειροποίητα δερμάτινα είδη, επένδυσαν χρόνο και πάθος για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα . Με προσήλωση, υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια, πολυτελή υλικά μεταμορφώνονται σε αντικείμενα “τέχνης” καθημερινής χρήσης!

Η παράδοση της οικογένειας του στην επεξεργασία της γούνας ήταν θέμα χρόνου να έρθει στην επιφάνεια του δημιουργικού του γίγνεσθαι, εμπλουτίζοντας με τις γνώσεις του πάνω στο πολύτιμο αυτό υλικό τη μέχρι τώρα δουλειά του. 

Η συλλογή _ONE ήδη διαθέτει limited edition items με εξωτικά δέρματα και γούνα, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες της πόλης που ειδικεύονται στη γούνα.

Με έδρα πια την Αθήνα, ο Αλέξανδρος οργανώνει τα μελλοντικά του σχέδια. Κοινή συνισταμένη σε κάθε βήμα; Η συνεργασία του αποκλειστικά με εγχώρια artisanal εργαστήρια μιας και ο ίδιος τα θεωρεί δυνατό χαρτί της Ελλάδας.







Info
Για περισσότερα εδώ www.alexquisite.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης