H Ασλί Ερντογάν στην Αθήνα

H Ασλί Ερντογάν στην Αθήνα

Η ομιλία της στο Μέγαρο συνδυάζεται και με την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου της στα ελληνικά

H Ασλί Ερντογάν στην Αθήνα
Στις 9 Νοεμβρίου η Ασλί Ερντογάν θα έρθει στην Αθήνα, καλεσμένη των εκδόσεων Ποταμός και του Μεγάρου Μουσικής και επέλεξε η ίδια να δώσει μια ομιλία με θέμα «Η γραφή ως αντίσταση και ανάσταση». 

Υπενθυμίζεται ότι στην συγγραφέα το τελευταίο δικαστήριο στην Τουρκία της επέτρεψε να ταξιδεύει μόνο για σκοπούς επαγγελματικούς. 

Η ομιλία της συνδυάζεται και με την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου της στα ελληνικά. Πρόκειται, για το βιβλίο της Μήτε κι η σιωπή είναι πια δική σου, μια συλλογή των δημοσιογραφικών κειμένων της Ασλί Ερντογάν στην οποία βασίστηκε η δίωξη της. Η μετάφραση από τα τουρκικά είναι της Άνθης Καρρά η οποία έχει μετάφραση και τον Θαυμαστό Μανδαρίνο.

Κλείσιμο
Το Μήτε κι η σιωπή είναι πια δική σου συνδέεται και τις βαρύτατες κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η Ασλί Ερντογάν, μία από τους πολλούς ομήρους του καθεστώτος του συνεπώνυμου προέδρου, που θεμελιώνονται σε τέσσερα από τα κείμενα αυτής της συλλογής.

Δημοσιευμένα μεταξύ Απριλίου 2014 και Αυγούστου 2016, τα κείμενα αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της συνεργασίας της Ασλί Ερντογάν με τη δίγλωσση εφημερίδα Özgür Gündem. Πλάι στην πολύπαθη αυτή φιλοκουρδική εφημερίδα είχαν σταθεί αλληλέγγυοι ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» Ερόλ Εντέρογλου, η Πρόεδρος της ΜΚΟ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί, και ο συγγραφέας Αχμέτ Νεσίν, αναλαμβάνοντας μαζί με άλλους δημοσιογράφους και συγγραφείς, συμβολικά «βάρδια εκδότη» για μία ημέρα.  

Η σύλληψή τους στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου 2016 με την κατηγορία της «προπαγάνδας προς όφελος τρομοκρατικής οργάνωσης», μπορεί να εκληφθεί ως προάγγελος όσων έμελλαν να διαδραματιστούν το καλοκαίρι του 2017 στην Τουρκία. Η άγρυπνη πολιτική και κοινωνική συνείδηση της Ασλί Ερντογκάν την ώθησε να επιλέξει ήδη από τον Απρίλιο του 2011 αυτή την εφημερίδα ως το βήμα του δημόσιου λόγου της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης