Συζητώντας για την μεταρρύθμιση

Συζητώντας για την μεταρρύθμιση

Το συνέδριο ανοίγει σήμερα αργά το απόγευμα με κεντρικό εισηγητή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα

Συζητώντας για την μεταρρύθμιση
Για τρείς μέρες, αρχίζοντας από σήμερα το απόγευμα στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ψηλά στη Μασσαλίας, στον αριθμό 22, περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι ομιλητές θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό, προσεγγίζοντας το ζήτημα της μεταρρύθμισης στην βάση 7 θεματικών αξόνων. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) οργανώνουν το συνέδριο με θέμα «
Αναζητώντας την Μεταρρύθμιση στην Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα» -Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017- με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για διάσωση της Νεάπολης ως Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας σε συνεργασία με 10 εκδοτικούς οίκους που έχουν την έδρα τους ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Πρόκειται για τις Εκδόσεις: της Εστίας, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Άγρα, Πατάκη, Gutenberg, Νεφέλη, Μέλισσα, Καστανιώτη και Μελάνι.

Περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι ομιλητές – ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι και πολλοί άλλοι- , θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό, προσεγγίζοντας το ζήτημα της μεταρρύθμισης στην βάση 7 θεματικών αξόνων: Διεθνές περιβάλλον–Διεθνή πρότυπα, Κράτος/πολιτικοί θεσμοί, Σχέση πολιτικής ιδεολογίας & πολιτικής πράξης, ο ρόλος της κοινωνίας, Οικονομία, Πνευματικές αναζητήσεις, Χώρος & αστικό περιβάλλον.

Κλείσιμο


Την Παρασκευή αργά το απόγευμα στο βήμα του συνεδρίου αναμένεται να ανέβει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κατά μία έννοια είναι και ο κεντρικός εισηγητής. 

Το πρωί του Σαββάτου ξεχωρίζει η συζήτηση για το Κράτος & τους πολιτικούς θεσμούς, στην οποία συμμετέχουν, με συντονιστή τον Νίκο Μαραντζίδη, οι: Γιάννης Βούλγαρης, Γεώργιος Γεραπετρίτης, Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Σωτήρης Ριζάς, Σταύρος Τσακυράκης. 2:10 –Το μεσημέρι της Κυριακής παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η συζήτηση με θέμα « Χώρος και αστικό περιβάλλον». Συντονίζει ο Αγγελος Δεληβορριάς και συμμετέχουν οι : Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη, Νίκος Βατόπουλος, Σταύρος Πετσόπουλος, Κώστας Τσιαμπάος, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης