Ένα κουτί θάλασσα

Ένα κουτί θάλασσα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα της Greenpeace για τη στήριξη των ψαράδων που χρησιμοποιούν ήπιους τρόπους αλιείας με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στη θάλασσα

Ένα κουτί θάλασσα
Το μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν σαφές και ξεκάθαρο! «Φέτος το πρόγραμμα επιστρέφει καλύτερο!». Το μήνυμα της Greenpeace αφορά ένα πρόγραμμα που «έτρεξε» πέρυσι με επιτυχία – ένα πρόγραμμα που αφορά τους παραδοσιακούς ψαράδες ( και τη στήριξη τους) και με το οποίο ένας Αθηναίος για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει στη πόρτα του φρέσκα, ποιοτικά ψάρια, 24 ώρες από τη στιγμή που αλιεύθηκαν. 

Το μήνυμα έλεγε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με βάση όσα μας είπαν αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια πέρσι, το “Ένα κουτί θάλασσα” έρχεται βελτιωμένο, με νέα χαρακτηριστικά: μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 κουτιά, μπορείς να επιλέξεις την ημερομηνία που θέλεις να παραλάβεις το κουτί σου, θα έχεις περισσότερες πληροφορίες για τα ψάρια και τον τρόπο αλιείας τους, θα σου δώσουμε περισσότερες ιδέες για το πώς να τα μαγειρέψεις, θα έχεις την ευκαιρία να αξιολογήσεις την εμπειρία σου και να πεις τη γνώμη σου».

Το «ένα κουτί», λοιπόν, φέτος έχει δύο επιλογές. Η μία, ένα κουτί που περιέχει 2 κιλά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, εποχικά και αλιευμένα με υπεύθυνο τρόπο. Το κουτί θα περιέχει μία ποικιλία από 28 πιθανά είδη (για παράδειγμα: χάνος, γόπα, φαγκρί) ανάλογα με την ψαριά της ημέρας ( ποσό υποστήριξης 30 ευρώ ) και η δεύτερη επιλογή, ένα κουτί που περιέχει 2 κιλά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, εποχικά και αλιευμένα με υπεύθυνο τρόπο. Το κουτί θα περιέχει μία διαφορετική ποικιλία από 28 πιθανά είδη (για παράδειγμα: συναγρίδα, καλαμάρι, φαγκρί) ανάλογα με την ψαριά της ημέρας (ποσό υποστήριξης 40 ευρώ). 

Κλείσιμο
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ένα κουτί θάλασσα» δίνει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με ψαράδες που χρησιμοποιούν ήπιους τρόπους αλιείας με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στη θάλασσα. Όπως διαβάζουμε σχετικά: «Συμμετέχεις ενεργά στην προσπάθεια και διαμορφώνεις μαζί με τους ψαράδες ένα πρότυπο δίκτυο διανομής βιώσιμου ψαριού. Δοκιμάζεις μαζί τους, αξιολογείς την εμπειρία σου και έχεις ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα. Μαζί φτιάχνουμε μία αγορά που βασίζεται στον σεβασμό της θάλασσας και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα παίρνεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην πόρτα σου μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Μέσα από τη σελίδα υποστήριξης, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κουτιά. Οι ψαράδες χαμηλής έντασης από την Λέσβο και την Λέρο που συμμετέχουν θα βγουν για ψάρεμα και θα γεμίσουν το κουτί σου. Την ίδια μέρα, ο ψαράς θα στείλει το κουτί σου στην Αθήνα και το επόμενο πρωί εμείς θα το παραλάβουμε και θα το φέρουμε κατευθείαν στην πόρτα σου! Καθένα από τα δύο κουτιά θα έχει ψάρια και θαλασσινά από μία ποικιλία ειδών, ανάλογα με το τι έπιασε ο ψαράς εκείνη την ημέρα. Έτσι εξασφαλίζεις ότι το ψάρι που θα έχεις στο πιάτο σου είναι φρέσκο, εποχικό και υπεύθυνα αλιευμένο, ενώ υποστηρίζεις ενεργά τους ψαράδες του προγράμματος».

Περισσότερα, στο www.greenpeacegreece.org/kouti-thalassa/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης