Σαν καινούργια...

Σαν καινούργια...

Ξαρχάκος και Πρωτοψάλτη συναντιούνται κάθε Κυριακή και Δευτέρα - τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο- στη σκηνή του Gazarte

Σαν καινούργια...
5 συναντήσεις τον Νοέμβριο και άλλες 6 τον Δεκέμβριο. Σύνολο, 11 μέσα σε δύο μήνες. 

Η καλοκαιρινή συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη συνεχίζεται τους δύο επόμενους μήνες στη σκηνή του Gazarte.  

Μετά την μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία στα πιο σημαντικά αρχαία θέατρα της Ελλάδας και τις δυο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, οι δυο τους επέλεξαν να προσφέρουν αυτές τις μοναδικές παραστάσεις και στους Αθηναίους. Τις Κυριακές και τις Δευτέρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Με έναρξη στις 8.30 το βράδυ.


Κλείσιμο

Το πρώτο και βασικό στοιχείο σε αυτό το νέο κύκλο παραστάσεων που αξίζει το κόπο να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι οι ενορχηστρώσεις – οι φρέσκες ενορχηστρώσεις του Ξαρχάκου που ακουμπούν πάνω στη φωνή και την ερμηνεία της Πρωτοψάλτη παράγοντας ένα αποτέλεσμα προστιθέμενης αξίας σε αγαπημένα τραγούδια από ολόκληρη τη μακρά δημιουργική διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη. Ως απολύτως ενδεικτικά αναφέρονται τα παραδείγματα των τραγουδιών «Το πρακτορείο» και «Καίγομαι» από τον κύκλο «Ρεμπέτικο» αλλά και το παλαιότερο τους, «Νυν και αεί» από τον ομώνυμο κύκλο τραγουδιών που κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1974. Το «Πρακτορείο» στη ταινία του Κώστα Φέρρη παίζει πιάνο και ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης. Το «Νυν και Αεί» είναι μάλιστα ένα τραγούδι ταυτισμένο με την φωνή – ερμηνεία της Βίκυς Μοσχολιού. 



Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης – Πιάνο, Παντελής Ντζιάλας – Κιθάρα, Βασίλης Δρογκάρης – Ακορντεόν, Ηρακλής Ζάκκας – Μπουζούκι, Δημήτρης Ρέππας – Μπουζούκι, Πέτρος Βαρθακούρης – Κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – Κιθάρα, Νυκτά, Έγχορδα και Φίλιππος Τσεμπερούλης - Πνευστά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης