Το Εστιατόριο των Ίσων Ευκαιριών είναι εδώ!

Το Εστιατόριο των Ίσων Ευκαιριών είναι εδώ!

Το εστιατόριο ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που φτιάχνει νόστιμο ασιατικό φαγητό είναι μέρος ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος

Το Εστιατόριο των Ίσων Ευκαιριών είναι εδώ!
Πριν από ενάμιση χρόνο τους είχαμε συναντήσει στην αρχή ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος. 

Τα μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) «Αθηνά Ελπίς» και οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων έκαναν ήδη το μεγάλο βήμα. 

Το εστιατόριο με το όνομα “Mentaleaty Asian Food Therapy” άρχισε να λειτουργεί. Το Εστιατόριο των Ίσων Ευκαιριών βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, σερβίρει πολύ νόστιμο ασιατικό φαγητό και απασχολεί άτομα που έχουν διαγνωστεί με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Κλείσιμο
Σε όλο αυτό το διάστημα όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του εστιατορίου Ηλίας Ρηγανιάς μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε. « Μεγαλώσαμε αφού ξεκινήσαμε με πέντε εργαζόμενους και πλέον είμαστε δέκα. Από τους δέκα εργαζόμενους οι πέντε είναι άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπου εργαζόμαστε όλοι μαζί με ίδιους όρους εργασίας και με την ίδια αφοσίωση στο εγχείρημα αλλά και με σεβασμό στην διαφορετικότητα. Αλλά και ωριμάσαμε. Αυξήσαμε τα νόστιμα και υγιεινά πιάτα του μενού μας αλλά και τις επιλογές των πελατών μας οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το Mentaleaty»





Οι πελάτες σας προτιμούν επειδή είστε Κοινωνική Επιχείρηση;
«Οι πελάτες μας προτιμούν γιατί επενδύουμε στην ποιότητα και στο υγιεινό φαγητό. Μαγειρεύουμε χωρίς ενισχυτικά γεύσης με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, τις οποίες παραλαμβάνουμε καθημερινά» αναφέρει ο Σωτήρης Κουπίδης Ιατρός Εργασίας και πρότζεκτ μάνατζερ του Mentaleaty. Ωστόσο μετά την γευστική εμπειρία που παρέχεται σε μία αρκετά τίμια τιμή συγκριτικά με την ποιότητα και συγκρινόμενη με τα ασιατικά του κέντρου της Αθήνας κάνουμε το δικό μας outing. Ενημερώνουμε εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για τον σκοπό και την λειτουργία του ΚοιΣΠΕ «Αθηνά Ελπίς» και το αποκαταστασιακό έργο που αυτός παρέχει. Σε κάθε περίπτωση με την προτίμηση στο Mentaleaty δημιουργείται προστιθέμενη κοινωνική αξία».

Πως κρίνετε το εγχείρημα του Mentaleaty;
Μέχρι σήμερα το εστιατόριο παλεύει με την καθημερινότητα και την βιωσιμότητα αναφέρει ο Ηλίας. «Είναι μία δράση της κοινωνικής επιχείρησης «Αθηνά Ελπίς» που όπως κάθε επιχείρηση παλεύει για την επιβίωσή της. Η κινητήριος δύναμη για να συνεχίζουμε στα δύσκολα είναι οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν για τα άτομα από την ευπαθή ομάδα και που οφείλουμε να διασφαλίσουμε. Όσο η αγάπη του κόσμου μας περιβάλλει και όσο η προτίμηση του είναι σταθερή, τόσο και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να παλεύουμε για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο χωρίς διακρίσεις και στίγμα.  

«Θα συμπλήρωνα ότι όσο τρώμε ασιατικό φαγητό, δηλαδή διαφορετικά, τόσο ενισχύουμε την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων από ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τόσο υποστηρίζουμε το διαφορετικό» λέει ο Σωτήρης.





Τι άλλο έχει καταφέρει από την ημέρα που ξεκίνησε έως σήμερα το Mentaleaty;
Μία σημαντική στιγμή για εμάς ήταν η καλοκαιρινή μας συνεργασία με την Chocotopia απαντά ο Ηλίας. «H Chocotopia έφερε στην Αθήνα από την Ταϋλάνδη τα λαχταριστά Choco Rolls. Τα Παγωτορολά είναι ρολά φρέσκου παγωτού με βάση από κατσικίσιο βιολογικό γάλα και μοναδικό μέλι ανθέων και προσθήκες φρούτων ή σοκολάτας που επιλέγει από όλο τον κόσμο η Chocotopia. Επομένως αν βρεθείτε στον Κεραμεικό και δεν προλαβένετε να πάτε από την Στοά Νικολούδη όπου βρίσκεται η Chocotopia μπορείτε να απολαύσετε τα ρολά στο Mentaleaty». 

«Επίσης το Mentaleaty επεκτάθηκε και απέκτησε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο και διεύρυνε το ωράριο του. Λειτουργεί καθημερινά πλέον, η κουζίνα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι και κλείνει τα μεσάνυχτα, ανοίγουμε και την Δευτέρα, ενώ Παρασκευή και Σάββατο κρατάμε την κουζίνα ανοιχτή πιο αργά γιατί ο κόσμος στον Κεραμεικό διασκεδάζει και δεν μπορούμε να μην αποτελούμε κομμάτι της διασκέδασής του».







Κατά την άποψή μου αυτό που κατέκτησε έως σήμερα το Mentaleaty είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός των πελατών του, συμπληρώνει ο Σωτήρης. «Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα υγιές κομμάτι μέσα τους. Αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε, να το καλλιεργήσουμε και να το κάνουμε κινητήρια δύναμη στον χώρο εργασίας. Καλλιεργούμε καθημερινά την αλληλεγγύη μεταξύ μας και κερδίζουμε τον σεβασμό και την προτίμηση των πελατών τόσο για το καλό μας ποιοτικό φαγητό όσο και για αυτό που είμαστε».  

Η λειτουργία του ΚοιΣΠΕ «Αθηνά Ελπίς» υποστηρίχθηκε κατά την έναρξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, διότι αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας που στηρίζει ενεργά και αποτελεσματικά άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μεριμνώντας δραστικά για τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας και της θεραπευτικής τους υποστήριξης. 

Info
Για το Mentaleaty στο Facebook
Για τον ΚοιΣΠΕ «Αθηνά Ελπίς» στο www.athena-elpis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης