Δάκης for ever!

Δάκης for ever!

Δείτε τo live video για το τραγούδι της Στιγμης απο την ζωντανή εμφάνιση του Δακη και του Monsieur Minimal στο Gazarte

Δάκης for ever!
L' amour est aveugle - Ο έρως χρόνια δεν κοιτά... Το  ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τον έρωτα της μουσικής ή το πώς η μουσική κατανικά το χρόνο. Με τούτα και με εκείνα, μια είναι η αλήθεια: Δάκης for ever!

Και αν δεν πιστεύετε… Δείτε τo live video για το τραγούδι της Στιγμης απο την ζωντανή εμφάνιση του Δακη και του Monsieur Minimal στο Gazarte. 

Κλείσιμο


Την “Στιγμή” ερμηνεύει μοναδικά ο διαχρονικός Δάκης και “μας ταξιδεύει σε μια άλλη, vintage εποχή μέσα από την σαγηνευτική του φωνή. Ένα τραγούδι και ένα βίντεο βγαλμένο από τον ρομαντισμό των 70's, ύμνο για τις πιο ερωτικές καλοκαιρινές μας στιγμές”, όπως διαβάζουμε σε ένα σημείωμα για το τραγούδι και την ερμηνεία-παρουσία του Δάκη. Το τραγούδι αυτό περιλαμβάνεται στο νέο album του Monsieur Minimal με τίτλο Εrotica που κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα. Ο Δάκης (πραγματικό όνομα: Βρασίδας Χαραλαμπίδης, 26 Αυγούστου 1943) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα Αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens” και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux out u veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του δίνει την άνεση να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ΄ ευχαριστώ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» & «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Από την άλλη πλευρά, ο συνθέτης Monsieur Minimal γεννήθηκε ως Χρήστος Τσιτρούδης στα Γιαννιτσά τον Οκτώβριο του 1980. Ο συνθέτης γρήγορα βρήκε ανταπόκριση αλλά και κοινό με την πρώτη κιόλας εμφάνιση του στη μουσική σκηνή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης