Η Φιλουμένα Ράντου

Η Φιλουμένα Ράντου

Η αθάνατη ιστορία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο από τις 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Γκλόρια

Η Φιλουμένα Ράντου
Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ο ευκατάστατος έμπορος Ντομένικο Σοριάνο γνωρίζει σε έναν οίκο ανοχής τη νεαρή Φιλουμένα. Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και της εμπιστεύεται τη διαχείριση του σπιτιού και της επιχείρησής του. Η Φιλουμένα τον υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση, αλλά εκείνος δεν τη θεωρεί άξια να γίνει γυναίκα του. Ύστερα από είκοσι χρόνια συμβίωσης, ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα. Η Φιλουμένα, που δεν αντέχει πια την αγνωμοσύνη και τις απιστίες του Σοριάνο, παριστάνει την ετοιμοθάνατη, κι έτσι τον πείθει να την παντρευτεί. Όταν όμως ο Σοριάνο καταλαβαίνει το κόλπο, καταφέρνει να ακυρώσει το γάμο. Τότε η Φιλουμένα χρησιμοποιεί ένα ύστατο όπλο, που οδηγεί τον Σοριάνο σε μια νέα θεώρηση της ζωής κάτι που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί.

Η αθάνατη ιστορία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο που δεν σταματά να παίζεται. Κινηματογράφος, θέατρο και πάλι θέατρο…



Οι παλαιότεροι θυμούνται στο ρόλο της Φιλουμένα Μαρτουράνο την Σοφία Λόρεν στο πλάι του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο στην ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα με τον Εντουάρντο Ντε Φιλίππο να συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου. Φιλουμένα Μαρτουράνο - Γάμος Αλά Ιταλικά, μια ταινία του 1964.  
Κλείσιμο

Οι Ελληνίδες που έγιναν … Φιλουμένα ήταν πολλές. Η πρώτη ήταν η Αλέκα Κατσέλη, η Κατερίνα, η Ελλη Λαμπέτη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Σοφία Ολυμπίου, η Λυδία Κονιόρδου, η Σμαρούλα Γιούλη , η Μάρθα Βούρτση, η Άννα Βαγενά, η Αθηνά Τσιλύρα. Μετά, ήρθε η σειρά της Ελένη Ράντου. 

Η Ελένη Ράντου συναντιέται δύο χρόνια μετά την παράσταση του Εθνικού με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.



Η απόδοση- διασκευή είναι της Ελενης Ράντου και η σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Μαζί τους, ένας ολοκαίνουριος θίασος 13 ηθοποιών.

Στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο ο Γιάννης Βούρος, ενώ στους ρόλους της Ροζαλία Σολιμέντο και του Αλφρέντο Αμορόζο η Βίλμα Τσακίρη και ο Τάσος Γιαννόπουλος. Ντιάνα η Κατερίνα Γερονικολού. Τη διανομή ολοκληρώνουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Λένα Μαρσέλα, Νεκτάριος Φαρμάκης, Παναγιώτης Καρμάτης, Γιώργος Αλεβιζάκης και Αναστασία Γιάννη. Με φόντο το υπέροχο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένυς Βαχλιώτη η Φιλουμένα της Ελένης Ράντου μας ταξιδεύει στα σοκάκια της Νάπολης για να μας αφηγηθεί την υπέροχη ιστορία μιας γυναίκας που από πόρνη μετατρέπεται σε σύμβολο μητρότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης