«Πέρασα...»

«Πέρασα...»

Μία μουσική παράσταση, ένα μικτό θέαμα-ακρόαμα της Σοφίας Καμαγιάννη, πάνω στην ποίηση της Κικής Δημουλά

«Πέρασα...»
Την είδηση για αυτή την ενδιαφέρουσα πρόταση σκηνικής παρουσίας μετά μουσικής βασισμένη στο έργο της ποιήτριας Κικής Δημουλά την βρήκα στο site των εκδόσεων Ικαρος που είναι ο εκδοτικός οίκος της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας. 

Το κείμενο έχει ως εξής: «Με κύριο “σώμα” τον λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα την μουσική η Σοφία Καμαγιάννη χτίζει μια παράσταση η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα το θεατή. 

Έχοντας ακριβό δώρο τη φωνή της ποιήτριας (εκτός από τις απαγγελίες της Κικής Δημουλά, θα ακουστεί σε απρόσμενες ηχογραφήσεις στίχων της που αποτελούν έναν μη συνηθισμένο τρόπο ακρόασης της ποίησης) η παράσταση σε συνδυασμό με ένα μουσικό – ηχητικό κόσμο, προσκαλεί σε ένα κολλάζ αισθήσεων.

Κλείσιμο
Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Πρόσωπα που επικοινωνούν πέρα από τον χρόνο, “απ΄τον μέσα ουρανό μιας μνήμης” αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.



Η "ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…" αποτυπώνεται, μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α' ηθοποιό, (Γιώτα Φέστα) που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες. Η β' ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε ένα πιο φαντασιακό κόσμο όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου.

Τέλος, η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο».

Το όλο concept ανήκει στη Σοφία Καμαγιάννη που δούλεψε πάνω στην ποίηση της Κικής Δημουλά. Σε εκείνη ανήκει πέρα από τη «σύλληψη» και την εφαρμογή της ιδέας, η μουσική αλλά και η σκηνοθεσία. Επιπλέον έχει και την ευθύνη για την ηλεκτρονική επεξεργασία προηχογραφημένου υλικού, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ακούγεται και ηχογραφημένη η φωνή της Κικής Δημουλά. 

Η σκηνογραφία είναι της Όλγας Ντέντα και τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ ο Eρμής Μαλκότσης έχει την ευθύνη για τη κίνηση. 

Η Γιώτα Φέστα είναι μαζί με την Θεοδοσία Σαββάκη που παίρνει πάνω της και το τραγούδι. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Γουσέτης (βιολί), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο)

Ηχογραφημένη φωνή: Κική Δημουλά

Οι παραστάσεις έχουν καθορισθεί για κάθε Δευτέρα & Τρίτη από τις 16 έως τις 31 Οκτωβρίου 2017 στις 9 το βράδυ στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Αθήνα (τηλ. 210 364 4921).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης