Με τα παιδιά στον «Πύργο των Παιχνιδιών»

Με τα παιδιά στον «Πύργο των Παιχνιδιών»

Open Day στο νέο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Με τα παιδιά στον «Πύργο των Παιχνιδιών»
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, η Συλλογή Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη ανοίγει τις πύλες της Οικίας Κουλούρα στο κοινό και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μία από τις δέκα καλύτερες συλλογές της Ευρώπης, κληροδότημα της Μαρίας Αργυριάδη στο Μουσείο Μπενάκη με παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

Η Συλλογή Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη στεγάζεται σε μία από τις ομορφότερες εκλεκτικιστικές επαύλεις του Παλαιού Φαλήρου, που σίγουρα θα έχετε προσέξει σε κάποια βόλτα σας στην παραλιακή λεωφόρο. Είναι χτισμένη στα τέλη του 19ου αιώνα και δωρεά της Βέρας Κουλούρα σύμφωνα με την επιθυμία του συζύγου της, Υδραίου ευεργέτη και πλοίαρχου Αθανάσιου Κουλούρα.

Κλείσιμο


Η ελληνική συλλογή περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους: χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, πανηγυριώτικα και εμπορικά παιχνίδια του 20ού αι., επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ομαδικά παιχνίδια δρόμου και παιδικά έθιμα, ενώ ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν μέλη των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων), αναβιώσεις αυτών που έπαιζαν ως παιδιά. Η ευρωπαϊκή συλλογή αποτελείται από αστικά και λαϊκά παιχνίδια από το 18ο έως τον 20ό αι., κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.



Το Μουσείο έχει σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιχνίδια, φτου και βγαίνουμε!» για σχολικές ομάδες, ενώ προετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και για οικογένειες τα Σαββατοκύριακα. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από 26 Οκτωβρίου από Πέμπτη ως Κυριακή και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη.

Για μια βόλτα στο Παλαιό Φάληρο με παιδιά, επισκεφτείτε το επικαιροποιημένο άρθρο μας: Ζήσε τη Γειτονιά μαζί με τα παιδιά… στο Παλαιό Φάληρο και για περισσότερες ιδέες για ταξίδια και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το mamakita.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης