Μικροί κηπουροί με πινέλα ανά χείρας

Μικροί κηπουροί με πινέλα ανά χείρας

Το υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής επιστρέφει, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 11.00, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!

Μικροί κηπουροί με πινέλα ανά χείρας
Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα εργοστάσιο να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι;

Οι «Μικροί κηπουροί με πινέλα» δεν χρειάζονται πια συστάσεις! Το αγαπημένο υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής μικρών και μεγάλων επιστρέφει, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 11.00, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! 

Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν κάτω από τον φθινοπωρινό ήλιο.

Κλείσιμο
Παιδιά 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.



Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. «Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε! 
(Για οικογένειες και παιδιά 3-10 ετών από τις 11.00-12.00. Το κόστος συμμετοχής έχει καθοριστεί στα 6 ευρώ. Σημείο συνάντησης θα είναι η Παιδική χαρά της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες 213 010 9325, 213 010 9300 – gasmuseum@athens-technopolis.gr)

Για το τέλος, δύο λόγια για αυτό το ιδιαίτερο μουσείο. Το Μουσείο άνοιξε για το κοινό το 2013 με στόχο την ανάδειξη και προστασία του παλαιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, ενός μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια.

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει ένα μουσειακό περίπατο με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Μέσα από αυτή τη βόλτα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει το μηχανολογικό εξοπλισμό και τα παλαιά μηχανήματα, να ανακαλύψει το ρόλο των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του εργοστασίου, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας και να εξοικειωθεί με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.

Το Μουσείο διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από προβολές και συνεντεύξεις παλαιών εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής. Εμπλουτίζεται επίσης με αντικείμενα από το ίδιο το εργοστάσιο και διαδραστικές εφαρμογές.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αποτελεί το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της πρωτεύουσας. Έρχεται να συμπληρώσει το μουσειακό χάρτη της Αθήνας αναδεικνύοντας ένα από τα λίγα σωζόμενα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης