Άνδρες και ξυρισμένο κεφάλι

Άνδρες και ξυρισμένο κεφάλι

Ξυρισμένο κεφάλι: Ζήτημα στυλ ή μια αναγκαστική επιλογή για άνδρες με αραίωση;

Άνδρες και ξυρισμένο κεφάλι
Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται στο κουρείο ή η λύση του do it yourself εγκυμονεί απρόοπτα και κινδύνους;

Το σημαντικότερο συστατικό για να μπορέσετε να επιτύχετε ένα τέλειο ξύρισμα είναι η εμπειρία και ο σωστός τρόπος εκτέλεσης του. Όσο απλοϊκό και εάν φαίνεται εγκυμονεί κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας. Το ορθότερο θα ήταν εάν επιθυμείτε να ξυρίζετε μονοί σας το κεφάλι σας, να συμβουλευτείτε τον κουρέα σας προκειμένου να σας δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. θα πρέπει το ξύρισμα να γίνεται προς τη σωστή φορά για να αποφευχθούν ερεθισμοί και θυλακοειδές, τα after shave προϊόντα θα πρέπει να έχουν επιλεγεί σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος σας ή τις οποίες δερματικές παθήσεις και σαφώς η υγιεινή και η φροντίδα του ξυραφιού είναι το σπουδαιότερο για να μην αποτελέσει εστία μικροβίων.

Το ξυρισμένο κεφάλι βοήθα την ψυχολογία; Το ξυρισμένο κεφάλι πάει σε όλους;
Κλείσιμο

Μια αλλαγή, ιδιαίτερα δε μια τόσο ριζική αλλαγή όπως είναι το ξύρισμα του κεφαλιού μπορεί να αποτελέσει τόνωση στην ψυχολογία ενός άνδρα. Το συγκεκριμένο λουκ έχει τις τελευταίες δεκαετίες απενεχοποιηθεί και δεν είναι λίγοι οι άνδρες που είτε ως ένδειξη κάποιας ιδεολογίας, είτε ακολουθώντας ακόμα και μια μιμητική συμπεριφορά που απορρέει ενδεχομένως από κάποιο πρότυπο, επιλέγουν μια τόσο ριζοσπαστική αλλαγή. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος βιώνει σε καθημερινή βάση την αύξηση της αραίωσης των μαλλιών του, προβαίνει σε αυτή την απόφαση για ένα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα και για μια πιο γρήγορη συμφιλίωση με το αναπόφευκτο γεγονός. Το ξυρισμένο κεφάλι μπορεί να κάνει έναν άνδρα να φανεί νεώτερος αλλά μπορεί ταυτόχρονα και να φέρει μπροστά χαρακτηριστικά του προσώπου που δεν είναι τόσο κολακευτικά. Πριν πάρετε μια τέτοια απόφαση συζητήστε το με τον κουρέα σας.

Πέραν από την ψυχολογία υπάρχουν λύσεις που μπορεί να δώσει ο μπαρμπέρης; Ποιες είναι αυτές και σε ποιο ποσοστό γίνονται αποδεκτές;

Ο μπαρμπέρης σας θα μπορέσει ανάλογα με το σχήμα του κεφαλιού σας και την έκταση του προβλήματος να μειώσει «φαινομενικά» την αραίωση. Για παράδειγμα, ένα κούρεμα που δίνει ένα ατημέλητο στιλ είναι ιδανικό για τα πρώιμα στάδια υποχώρησης. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε θα διαμορφώσει και το κατάλληλο κούρεμα.

Επίσης θα μπορούσε να σας προτείνει, ειδικά προϊόντα με μικροίνες κερατίνης των οποίων η χρήση περνάει απαρατήρητη και προσφέρουν ένα εντυπωσιακά θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος τα ειδικά σαμπουάν, θα μπορούσαν απλά να βοηθήσουν στην καλύτερη υγιεινή του τριχωτού προκειμένου η επιπλέον λιπαρότητα να μην επιβαρύνει επιπρόσθετα την αραίωση.

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος η επιλογή του ξυρίσματος του τριχωτού της κεφαλής όταν οι απώλειες αρχίζουν να αποτελούν καθημερινό σύντροφο. Η επιλογή του ξυρίσματος είναι η μοναδική επιλογή;

Η επιλογή του ξυρίσματος δεν αποτελεί την μοναδική λύση για κάποιον που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών. Ένα έξυπνα διαμορφωμένο κούρεμα μπορεί να μετριάσει σημαντικά την εικόνα του προβλήματος.

Τα ειδικά προϊόντα που ενισχύουν τον όγκο της τρίχας μπορούν επίσης να «ξεγελάσουν» και να προσφέρουν ένα αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο προκειμένου να σας χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία για την επιβράδυνση του προβλήματος ή ακόμα και για την βελτίωση του.

Info
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του κουρείου Sir Barber - Βουλής 7 (Στοά Χ. Μπολάνη), στο Σύνταγμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης