Η Αλεξάνδρα και η Ελβίρα θα βγάλουν δίσκο!

Δύο νέες γυναίκες, μια φοιτήτρια της Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μια επαγγελματίας τραγουδίστρια με γιουκαλίλι από τη Θεσσαλονίκη είναι οι νικήτριες του διαγωνισμού Ζαρντινιέρα Academy

Μαζί με το τολμηρό εγχείρημα του Φοίβου Δεληβοριά – την Ταράτσα- ολοκληρώθηκε αισίως και ο ξεχωριστός μουσικός διαγωνισμός με την επωνυμία Ζαρντινιέρα Academy. 

To πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής το οποίο συνέπεσε με το βραβείο κοινού, έλαβε η 23χρόνη φοιτήτρια Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου με το τραγούδι «Ο άλλος μου εαυτός». Η νεαρή Αρσακειάς ( απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων στο Ψυχικό) πέραν των υποχρεώσεων της με τις σπουδές στο Φ.Π.Ψ ( δηλαδή το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) βρίσκει χρόνο και για εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές. 



Η Αλεξάνδρα πέραν από την αγάπη της για τη μουσική δεν σταματά να μαθαίνει και να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια περίπου παρακολούθησε μαθήματα ερμηνείας με τη Νατάσσα Μποφίλιου αλλά και συμμετείχε σε σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής-Σύστημα Orff. 

Το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής έλαβε η Ελβίρα Δαγιόγλου με το τραγούδι «Αδυνάτισες και με παράτησες». Η Ελβίρα με το γιουκαλίλι της ζει στην Θεσσαλονίκη. Τραγουδάει επαγγελματικά από τα 18 της και κάνει και μουσικές σπουδές – αν και όπως λέει και η ίδια, «τίποτα το ιδιαίτερο όμως…».



«Από πάντα έπαιζαν μελωδίες και στιχάκια στο κεφάλι μου και πριν λίγο καιρό μεγάλωσα αρκετά ώστε να μπορέσω να τα συλλάβω, όχι γιατί έκαναν κάτι κακό, αλλά γιατί ήθελα να τα μοιραστώ!». 



Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θανάσης Αλευράς. Τα δύο τραγούδια των νικητριών του διαγωνισμού θα κυκλοφορήσουν σύντομα με τη συμπαραγωγή και τη φροντίδα του Φοίβου Δεληβοριά και της Prospero. 

Για την ιστορία, οι 12 φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν οι: Ελβίρα Δαγιόγλου, Kaylyn, Τέρψη Κονταργύρη, Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου, Άννα Μαρία Μπιλίδα, Γιωργής Τσουρής, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πετρόπουλος, Πάνος Τσίρος, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Ντορίτα Χωραφά, Valsia. 

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι : Μαρία Βουμβάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Σταματάκη ( Prospero), Άγγελος Τριανταφύλλου, Ελένη Φωτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr