Η μεγάλη γιορτή του καφέ

Η μεγάλη γιορτή του καφέ

Η τριήμερη διοργάνωση του Athens Coffee Festival που συγκέντρωσε επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα στη Τεχνόπολη

Η μεγάλη γιορτή του καφέ
Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η τριήμερη μεγάλη γιορτή του καφέ στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι όντως μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό!

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, αφιερωμένο στον καφέ και την κουλτούρα του, µε γαστρονομικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και εμπορικό περιεχόμενο, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αμερικανικών φεστιβάλ. Φέτος, το Athens Coffee Festival άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής και φιλοσοφία προκειμένου να ενισχύσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον φεστιβαλικό χαρακτήρα του.



Κλείσιμο


Για να καλύψει ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων καφεστίασης το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται εφεξής στο τέλος Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής σεζόν. 

Αυτό που είναι ο σταθερό στόχος του φεστιβάλ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και επιλεγμένων σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναμικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαμορφώνονται στο χώρο.





Επιπλέον, η οργανώτρια εταιρεία επιδιώκοντας να ενισχύσει τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών παρείχε την ευκαιρία στους εκθέτες να αναπτύξουν στους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης ειδικά διαμορφωμένα καθιστικά, για να σερβίρουν τον καφέ και τα ροφήματά τους.

Φέτος, η γενική είσοδος καθορίστηκε σε μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα -όσο η μέση τιμή ενός cappuccino- έτσι ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το φεστιβάλ όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη μυηθεί στα μυστικά του καφέ.





Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece. Πρόκειται για το ελληνικό τµήµα του Speciality Coffee Association, ενός παγκόσμιου οργανισμού που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελματιών γύρω από την ποιότητα του καφέ.






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης