Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Αύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία της ψηφοφορίας για τους νικητές του διαγωνισμού Social Impact Award Greece 2017

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα
Το ραντεβού της κοινωνικής επιχειρηματικότητας έχει κλεισθεί για την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 18.30 το απόγευμα στο Impact Hub Athens! Εκεί, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής καθόλα τελετής θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους νικητές του Social Impact Award Greece 2017.  

Οι τρεις νικητές του Social Impact Award Greece 2017 θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ, υπηρεσίες incubation καθώς και την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο πανευρωπαϊκό SIA Summit στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Νοέμβριο.  

Κεντρικός υποστηρικτής του όλου project είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust, που θα παρέχει οικονομική υποστήριξη ύψους 3.000 ευρώ για την κάθε μία από τις τρεις νικήτριες ομάδες.

Κλείσιμο
Και μην ξεχνάτε, μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς τους τρεις αγαπημένους σας υποψηφίους, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου! 

Οι υποψήφιοι είναι 8 και τα στοιχεία τους μαζί με τις διαδικασίες ψηφοφορίας βρίσκονται στο
socialimpactaward.gr 

Οι υποψήφιοι μας συστήνονται με τα κείμενα και τα video τους.

Career Sign
Η Career Sign αποτελεί την ιδέα ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος ασχολείται με τις εξατομικευμένες ανάγκες σταδιοδρομίας ατόμων με αναπηρία ή άλλες δυσκολίες. Ο σκοπός του οργανισμού είναι να επιτύχει την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής καθώς και την ένταξη τους, όχι μόνο στην αγορά εργασίας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, ακολουθώντας επιστημονικές μεθόδους. 

Labyrinth of Senses
Labyrinth of Senses: Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία. Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο Αισθήσεων θα χρησιμοποιήσει την αφή,την ακοή,την όσφρηση και την όραση ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το συγκεκριμένο εργαστήρι σε οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός. 

Oriento
Η Oriento παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες προσανατολισμού για τα άτομα με οπτική αναπηρία, οι οποίες είναι ουσιώδεις για μια προσβάσιμη πόλη. Επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό εισόδων κτιρίων και την κατευθυνόμενη περιήγηση στους διάφορους εσωτερικούς χώρους τους, δωρεάν για τους τελικούς χρήστες. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία επικοινωνεί μέσω bluetooth με αισθητήρες beacon, τεχνολογίας Google Eddystone, οι οποίοι είναι μικροί, βολικοί και φθηνοί. 

Sharing Life
Γνωρίζετε την ΚΑΡΠΑ (=ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση) και τη Βασική Υποστήριξη ζωής; Είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις έννοιες και ξέρετε πως να τις εφαρμόζετε σωστά, στην πράξη; Ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που πνίγεται ή παθαίνει κρίση επιληψίας; Αν η απάντηση σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική, τότε πρέπει να σας πούμε ότι μας κάνετε πολύ χαρούμενους! Αν πάλι η απάντησή σας είναι αρνητική, τότε έχετε έναν ακόμα λόγο για να ενημερωθείτε σχετικά με την ιδέα του Sharing Life, που σας παρουσιάζουμε ο στο πλαίσιο του φετινού Social Impact Award!

"Έχεις μήνυμα!"
Το “Έχεις μήνυμα!” έχεις ως σκοπό να φέρει κοντά οργανισμούς με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο για την προώθηση, την προβολή και την περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους. Στόχος του του είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες ώστε να γίνουν πιο ενεργοί και αλληλέγγυοι προς την κοινωνία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα. 

Unique Minds
Η Unique Minds είναι ο πρώτος οργανισμός που στοχεύει στο να παρέχει ακαδημαϊκό προσανατολισμό στους νέους, το οποίο και πετυχαίνει φέρνοντας σε επαφή φοιτητές και μαθητές. Έτσι, οι φοιτητές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πανεπιστημιακού οικοσυστήματος, μπορούν μέσα από παρουσιάσεις, διαλόγους και προσομοιώσεις εργαστηρίων να παρέχουν στο μαθητή μία σφαιρική γνώση της σχολής και του πανεπιστημίου που τον ενδιαφέρει. 

Προχωράμε
Το Προχωράμε είναι μία social video advocacy πλατφόρμα. Διανέμουμε το υλικό μας εκεί που οι νέοι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους (social media και κινητά) και χτίζουμε ένα κοινό προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε συγκεκριμένα θέματα (ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, ισότητα των φύλων, ζωικά δικαιώματα, περιβάλλον και διαπαιδαγώγηση). Μεταφράζουμε τα θέματα αυτά σε μικρές και εύληπτες πληροφορίες και δίνουμε στους ανθρώπους το “γιατί” πρέπει να συμμετέχουν στην κοινωνική αλλαγή. Έχουμε χτίσει ένα minimum βιώσιμο κοινό εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έχουμε 800.000 post engagement μηνιαία και 3.000.000 προβολές (οργανικά). Μέσω του Social Impact Award σκοπεύουμε να βελτιώσουμε την παραγωγή του περιεχομένου μας και να αποκτήσουμε δικό μας βίντεο-εξοπλισμό, έτσι ώστε να παράγουμε καλύτερο υλικό γρηγορότερα. 

USEA
Τα θαλάσσια ξενικά εισβολικά είδη (IAS) θεωρούνται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες της απώλειας της βιοποικιλότητας ανά τον κόσμο, που κοστίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στις τοπικές οικονομίες. Η Μεσόγειος Θάλασσα αντιμετωπίζει σοβαρή εισβολή από τέτοια είδη με την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που βιώνουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Παρόλο που απαιτείται τακτική παρακολούθηση, οι επιστημονικές έρευνες είναι ανεπαρκείς και εξαιρετικά ακριβές. Η ιδέα των uSea είναι να δημιουργήσουν μαι εφαρμογή για την παρακολούθηση των ειδών αυτών στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και συλλογή στοιχείων από τους ίδιους τους χρήστες. Αυτό θα μας επιτρέψει να παρέχουμε πολύτιμα δεδομένα στην επιστημονική κοινότητα, να ευαισθητοποιήσουμε και να επηρεάσουμε την πολιτική για τα IAS στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης