Δύο νέες φωνές

Δύο νέες φωνές

Μια πρώτη κοινή συνάντηση σε μουσική σκηνή της Αθήνας πραγματοποιούν δύο νέοι τραγουδιστές, η Πολυξένη Καράκογλου και ο Δημήτρης Βουτσάς

Δύο νέες φωνές
Η Πολυξένη Καράκογλου και ο Δημήτρης Βουτσάς είναι δύο νέες φωνές στα ελληνικά μουσικά πράγματα. 

Η Πολυξένη το 2013, διακρίθηκε ως ερμηνεύτρια στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, του Παρασκευά Καρασούλου, όπου συνεργάστηκε με τους -επίσης διακριθέντες- δημιουργούς Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βασιλόπουλο. Στα τέλη του 2015, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το δημιουργό Σπύρο Παρασκευάκο, σε ένα ντουέτο με τον Ζαχαρία Καρούνη με τίτλο «Ο άνθρωπος μπορεί». Το 2017, συμμετέχει στο album του Χρίστου Θεοδώρου «Καρδιά Μισή», στο τραγούδι «Μήνυμα στην Άνοιξη» ( με βάση ένα ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου). 

Ο Δημήτρης έρχεται από τη Θεσσαλονίκη – εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αν και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έκανε σπουδές στο κλασικό τραγούδι και μετέπειτα στο σύγχρονο και jazz. Ο Δημήτρης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου και διακρίνεται ως ερμηνευτής στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, του Παρασκευά Καρασούλου, το 2013.

Έχει δισκογραφήσει πρωτότυπα τραγούδια νέων δημιουργών της 4ης ακρόασης, Κώστα Τζάνου (2014) και Σπύρου Παρασκευάκου (2017). Το 2016 συμμετείχε στον παιδικό δίσκο «Ποιος μου χάλασε το τραίνο» σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και στίχους Παρασκευά Καρασούλου και Γιάννη Βασιλόπουλου, μαζί με τους Δήμητρα Γαλάνη,Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κορίνα Λεγάκη και Δήμητρα Σελεμίδου.

Οι δύο τους συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή της Σφίγγα σ' ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο στιχουργός Λάζαρος Αντωνιάδης και την ευθύνη της ενορχήστρωσης έχει ο συνθέτης Δημήτρης Ανδρονιάδης. 
Κλείσιμο

Η παράσταση στη Σφίγγα τη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έχει τίτλο «Παράθυρο στο Φως» και σε αυτήν θα ακουστούν τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Άκη Πάνου, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιάννη Σπανού, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη κα.

Info
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Tηλέφωνο κρατήσεων: 211 409 6149, 698 784 4845
Ώρα έναρξης: 22.30
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης